Seppik: kümne aasta pärast on nõukogulik - asiaatlik juhtimine Tallinnast kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Postimehe palvel avaldavad tänasel pealinna päeval Tallinna linnavolikogu poliitiliste suundade esindajad arvamust teemal «Tallinn täna ja kümne aasta pärast».

Volikogu ainsa parteitu liikme Ain Seppiku sõnul tuleb tunnistada, et vaatamata raskustele linna juhtimises, on Tallinn viimase kümne aasta jooksul oluliselt arenenud.

 «Tallinnas on palju huvitavat ja toredat nagu pargid, lauluväljak , arenes mererannik, spordihooned, korralikud koolid ja ka munitsipaalelamu piirkonnad,» leiab ta. «Olulise arengu on teinud sadamad ja kaubanduskeskused. Ka tööstuspiirkonnad hakkavad tasapisi omandama inimlikku nägu – piisab, kui ringi liikuda BLRT või Ülemiste City aladel.»
Seppiku hinnangul on ka kodanikuühiskond Tallinnas tema mitmesugustes vormides väga aktiivne ja mõjukas. «Seega minu kodulinn areneb ja areneb ka edasi kiires tempos,» kinnitab ta.

Linna arengu olulisi pidureid on Seppiku arvates aga vähemalt kolm: maa vähesus, linna juhtimisstruktuuri ajale jalgu jäämine ja linnajuhtimise poliitilise mudeli ebapädevus ja asjatundmatus. «Ja nii nagu ka elus on vajalik konkurents, nii ka Tallinna arengule tuleb keskerakonna monopoolne valitsemine linnale kahjuks. Siit ka korruptsioon, mõjuvõimuga kauplemine
ja muud hädad,» leiab ta.

Kümne aasta pärast peaks Seppiku hinnangul need hädad olema kõrvaldatud ning Tallinna juhtima nii poliitikud, kui jutt käib poliitilisest visioonist ja seadusandlikust võimust kui ka oma ala profid, kelle pädevuses on konkreetsete küsimuste lahendamine ehk siis täitevvõimu teostamine.

«Loodan, et ka teatud nõukogulik - asiaatlik juhtimine on siis
kadunud,» räägib Seppik. «Minu nägemuses on Tallinn siis koht, kuhu kõik tahavad elama tulla korruptsioonivaba, vähebürokraatliku, mugava ja puhta elukeskkonna tõttu. Selle poole püüdlemiseks soovin meile kõigile jõudu ja tarkust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles