Juske: kümne aasta pärast valmistub Tallinn koos Helsingiga võõrustama jalgpalli EM-i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlasest linnavolinik tahab muuhulgas kärpida volikogu aseesimehe Jaak Juske palka.
Reformierakondlasest linnavolinik tahab muuhulgas kärpida volikogu aseesimehe Jaak Juske palka. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Postimehe palvel avaldavad tänasel pealinna päeval Tallinna linnavolikogu poliitiliste suundade esindajad arvamust teemal «Tallinn täna ja kümne aasta pärast».


Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Jaak Juske (SDE) usub, et 2023. aastal on Tallinnaga liitunud mitmed naabervallad- ja linnad ning linnastu koosneb suure iseseisvusega eripalgelistest linnaosadest.

«Läbi linna kulgevad kiirtrammiliinid, mis tagavad kiire ja mugava ühenduse. Mööda korrastatud mereäärt saab liikuda kõigile avatud promenaadil. Paljud tänased autode sõidurajad kesklinnas on muutunud kergliiklusteedeks, asumisisesed tänavad aga õuealadeks, » tutvustab Juske oma tulevikuversiooni.


«Minu kodulinnaosas on Kopli liinide ja kaubajaama asemele kerkinud kaasaegne õdus elurajoon. Ka mitmed vanad tööstusrajoonid on saanud uue, kaasaegse funktsiooni. Linnateater on saanud uue maja,» loodab ta.


Juske arvates on kümne aasta pärast korda tehtud kõik koolid ja lasteaiad. «Sellist asja, nagu lasteaiakoha järjekord, ei mäleta siis enam keegi. Lasteaiateenus on vanemate jaoks tasuta. Targa kogukonnana on Tallinn tõusnud Euroopa üheks juhtivaks innovatsioonikeskuseks,» arvab ta.


Juske tulevikuversioonis käib kümne aasta pärast linnaeelarve ja teiste oluliste otsuste tegemine linnas tihedas koostöös kohalike elanikega ning linnavalitsusele on jäänud vaid koordineeriv roll, enamik otsuseid tehakse linnaosade tasandil.
«Tallinn valmistub koos sõsarlinna Helsingiga võõrustama 2024. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistlusi,» vaatab Juske lootusrikkalt tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles