Harku vangla viis naisvangi rüselesid valvuritega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku vangla.
Harku vangla. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Harku vangla naisteosakonnas tekkis eelmisel nädalal päevitamise teemal vangi ja valvuri vahel konflikt, mis viis viie naisvangi ja valvurite vahelise rüseluseni.

Harku vangla naisteosakonna vang ei allunud eelmisel esmaspäeval valvurite korraldusele päevitamine lõpetada ja hakkas ametnikele vastu. Vastuhakuga ühines veel neli vangi. Valvurid kasutasid vangide vastu jõudu ja paigutasid nad eraldi kambritesse, selgub justiitsministeeriumi ülevaatest.

Üks valvur sai vahejuhtumis pindmisi nahavigastusi, vangla alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Tallinna vanglas üritas eelmise nädala esmaspäeval vang end kambri trellide külge seotud ihupesuga üles puua. Ihupesu rebenes ja vang vajus põrandale. Valvurid sisenesid kambrisse, fikseerisid vangi ja viisid ta meditsiinilisse kontrolli, kus tal vigastusi ei tuvastatud. Vangi jälgitakse tavapärasest tihemini.

Pühapäeval ei allunud Tallinna vangla vang ametniku korraldusele ja ähvardas teda. Kui valvurid kambrist väljusid, lõi vang jalaga vastu kambri ust, mis tabas valvurit, kes viga ei saanud. Ametnikud paigutasid vangi eraldi kambrisse.

Tartu vanglas ei allunud vang pühapäeval valvuri korraldusele minna talle määratud kambrisse. Kui vangi kambrisse juhiti, üritas ta ametnikke käega lüüa. Keegi vahejuhtumis vigastada ei saanud, valvurid paigutasid vangi eraldi kambrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles