Kohus saatis laibatükeldaja pikaks ajaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus tunnistas täna 44-aastase Tarmo Lepiku süüdi talle korterit üürinud naise mõrvas ja mõistis talle liitkaristuseks 15-aastase vangistuse.

Lepik tunnistati süüdi vähemalt teistkordses mõrvas ja ähvardamises ning kohus suurendas talle nende mõlema kuriteo eest karistuseks mõistetud 13-aastast vangistust talle 14. märtsil 2007 Harju maakohtu mõistetud karistuse ärakandmata osa, s.o 2 aasta võrra, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Karistuse kandmise alguseks loetakse tema vahistamise päev 16. aprill 2007.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt pani Lepik tapmise toime 31. märtsil 2007, kui tema ja ohvri vahel puhkes tüli. Lepik elas ohvrile kuulunud Kotka tänava korteris üürnikuna ning tal puudus naise poolt nõutud üürisumma. Konflikti käigus lõi Lepik ohvrit rusika ja taburetiga korduvalt pea piirkonda, mille tagajärjel naine suri.

Seejärel otsustas Lepik surnukeha sellest vabanemise eesmärgil tükeldada. Lepik viskas ohvri jalad A. Le Coq staadioni lähedal asuvale tühermaale, surnukeha ülaosa aga keeras ta vaiba sisse ning viis maja juures asuvasse prügikonteinerisse.

Lepik teatas ise toimepandud teost politseile, on teinud politseiga koostööd, tunnistanud end talle esitatud süüdistuses täielikult süüdi ja oma tegu kahetsenud.

Lepikult mõisteti välja menetluskulud summas 126 520 krooni, kannatanute kasuks kokku 22 870 krooni ning sundraha 10 875 krooni.

Kannatanute tsiviilhagid mittevaralises nõudes jättis kohus läbivaatamiseks tsiviilkohtupidamise korras.

Kohtuotsuse vaidlustamise soovist  peab kohtumenetluse poole teatama Harju maakohtule 7 päeva jooksul alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest. Otsusele võib esitada apellatsioonkaebuse 15 päeva jooksul alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalik kohtus kohtuotsusega tutvuda Tallinna ringkonnakohtule Harju maakohtu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles