Fotod: Kevadtormi teeviidad maanteede ääres

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autojuhtides tekitavad küsimusi maanteede äärde ilmunud vineertahvlid kirjadega Acura, Branson ja muude võõrapäraste sõnadega ning suunavate nooltega.


Tegemist on kaitseväe õppuse Kevadtorm ajaks paigaldatud ajutiste teeviitadega. «Kaitseväes tähistatakse selliste tahvlitega põhilised varustusteed, et oleks kergem liigelda. Teedele antakse nimed ja autojuhtidel on niimoodi lihtsam sõita,» selgitas Kevadtormi teabeohvitser Tanel Rütman.
Peterburi tee äärsetel viitadel olevad nimed Acura ja Branson ongi kokkuleppeliselt teedele antud nimed. «Kui juhtidele antakse käsk, siis see ongi näiteks: Sõita mööda Acurat või Bransoni. Niimoodi on lihtsam liigelda,» selgitas Rütman.

Ta lisas, et viitade paigaldamine on maanteeametiga kooskõlastatud ning pärast Kevadtormi lõppu korjatakse need kokku.

Kaitsevägi korraldab sel aastal suurõppuse Kevadtorm esmakordselt Harjumaal, samuti hõlmab õppus Lääne-Virumaa ja Järvamaa valdasid ning Tallinna linna. 9.-25. maini korraldataval õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles