Maijooksul osalejad saavad tasuta tervist kontrollida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maijooks lauluväljakul.
Maijooks lauluväljakul. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti spordimeditsiini klaster SportEST pakub sel laupäeval kõikidele SEB Maijooksul osalejatele tasuta tervisekontrolli. SportESTi telgis on naistel  võimalik kella 10st 15ni saada ülevaade oma vererõhu, üldkolesterooli ja veresuhkru tasemest.

Eesti Spordimeditsiini klastri telgis kontrollivad meditsiiniõed vererõhku ja teevad kolesterooli ja veresuhkru kiiranalüüsi. Normaalväärtustest kõrvalekalde puhul saab kohe ka nõustamist.

Sealsamas teostab ka jalaravispetsialist jalalaba digiuuringut, mis näitab ära kõrge ja normaalse jalavõlvi või lampjalgsuse, samuti aitab tulemus valida sobivat (jooksu)jalanõud. Uuring on kõigile tasuta. Soovituslik on digiuuring teha juba alates 4. eluaastast.

 Telki mahuvad ka mitmed teised tervislikku sportimist propageerivad tegevused. Jagatakse praktilisi infovoldikuid venitusharjutustega ja alaseljavalusid ärahoidvate ja leevendavate harjutustega.

Lisaks jagatakse teavet spordivigastuste ennetamisest ja esmaabist, jala tervisest ja ohutust rattasõidust. Võimalik on saada ka tervisliku toitumise näidismenüü ja iganädalane 8st kohustuslikust toiduainetegrupist koosnev menüüvalik.

Lisaks on tasuta võimalik mõõta kätejõudu ja võrrelda saadud tulemust normväärtustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles