Politsei narkoüksus pidas Tallinnas kinni 14 arvatavat tänavadiilerit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad narkootikumid
Erinevad narkootikumid Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal korraldas Põhja prefektuur kolmepäevase narkoreidi, mille käigus pidasid politseinikud Tallinnas kinni kokku 14 narkootikumide käitlemises kahtlustatavat.


Enamikku neist, kelle politsei kinni pidas, kahtlustatakse fentanüüli käitlemises, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja. Muu hulgas võtsid politseinikud kinnipeetutelt ära ka amfetamiini, ecstasy't ja kanepit.

Ühe 16-aastase noormehe valdusest leidsid politseinikud kokku 400 ecstasy tabletti. Kohus otsustas noormehe eeluurimise ajaks kuni pooleks aastaks vahi alla võtta. Koos temaga peeti kinni ka 17-aastane noormees, kelle juurest leiti ja võeti ära suur kogus kanepit. Narkootiliste ainete täpsed kogused selguvad ekspertiisi käigus.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas märkis, et pidev tänavamüügi tõkestamine, millele viimasel ajal aina enam rõhku pannakse, omab narkokuritegudega võitlemisel üht võtmerollidest. «Tänavadiilerite kinnipidamisega takistame narkootiliste ainete levikut ja uute narkosõltlaste pealekasvu. Lisaks viime kohtu ette neid, kes toidavad kuritegevust ja seda paraku teiste tervise arvelt,» selgitas Kõplas.

Kohtus süüdi mõistmisel ootab suures koguses narkootikumide käitlejaid kuni kümneaastane vangistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles