Noortevolikogu ja Varivalimised kutsuvad üles rääkima alkoholi plussidest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholiriiul.
Alkoholiriiul. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna noortevolikogu ja Varivalimiste projekt korraldavad järgmisel nädalal alkoholiteemalise konverentsi.


14. mail algusega kell 16.45 toimub pubis Lost Continent (Narva mnt 19) visioonikonverents «Alkoholi plussid».

Konverentsi raames otsitakse vastuseid küsimusele miks Eesti noored tarbivad niivõrd palju alkoholi. Analüüsitakse viimaste aastate alkoholivastast poliitikat ja selle tulemusi ning arutatakse selle üle, kuidas vähendada alkoholi tarbimist noorte seas, teatasid korraldajad.

Konverentsil esinevad Tervise Arengu Instituudi juht Maris Jesse, arst-psühhiaater Jüri Ennet, suhtekorraldaja Raul Kalev, Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Karl Jõgi, Terve Eesti SA rajaja Riina Raudne, noorsootöötaja Erko Sõrmus ja Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. Lisaks toimub paneeldiskussioon poliitikute, terviseedendajate ja noorte osavõtul.

«Oleme viimaste aastate jooksul näinud palju sotsiaalset reklaami, mis peaks ära hoidma alkoholi liigset tarbimist. Räägitakse, kui kahjulik on alkoholi joomine, eriti nooruspõlves. Ja tulemus? Eesti on esikohal Euroopas alkoholi tarbimises, enamik noori ei suudagi ette kujutada oma vaba aja veetmise võimalusi ilma paari õlle või siidrita,» ütles Tallinna noortevolikogu esimees Vladimir Svet. «On aeg rääkida ausalt ja otse, mida noored enda jaoks alkoholis leiavad ja milliseid alternatiive on võimalik neile pakkuda.»

Konverents on ühtlasi stardiks projektile «Noorte Varivalimised 2013», mille eesmärgiks on aktiivsemalt kaasata noori kohalike valimiste protsessi, pakkudes neile erinevaid kaasarääkimisvõimalusi, simulatsioonimänge ja põnevaid üritusi. Sügisel toimub ka päris valimisi matkiv valimissimulatsioon, tänu millele saavad noored vanuses 13-17 hääletada kohalike omavalitsuste valimistel.

Üritus toimub Tallinna noortenädala raames. Täpsemat informatsiooni ja registreerimisavalduse leiab noortevolikogu veebilehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles