Sünnipäeva pidav Lennusadam valmistub peoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul suurejoonelise Šaša Pepeljajevi etendusega oma 1. sünnipäeva tähistav Eesti Meremuuseumi Lennusadama ekspositsioon oli täna lõuna ajal peoks valmis, kuid merelt tulnud külm udu üritas külastajaid eemale peletada.

Vaatamata sellele leidus siiski ka neid, kes läksid heal meelel sünnipäevareisile purjelaevaga Kajsamoor. Kõige popim oli lõunatundidel sadama lasteväljak, kus sai ronida vanal kalalaeval.

Lennusadamas on külastajatele avatud ka veeteede ameti jäämurdja Tarmo, mis saab tänavu 50-aastaseks. Tarmo tuli külla Suurele Tõllule, mil täitub järgmisel aastal 100 tööaastat.

Veeskamiseks oli valmis ka insener Ottomar Gerni konstrueeritud allveelaeva koopia, mille kunagi Tallinnas ehitatud ja vette lastud esiisal on vanust kaugelt rohkem kui 100 aastat. Gerni allveelaev saab oma sukeldumisristsed tänaõhtuse etenduse ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles