Vabaduse väljakul peeti Euroopa päeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Vabaduse väljakul peetakse täna suurt Euroopa perepäeva ja laata, millega tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva. Päeva jooksul toimuvad erinevad mängud, laat ning kontserdid.


Väljakule üles seatud suurele lavale jagub esinejaid kogu päevaks. Üles astuvad Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli bändid ja Märt Agu Tantsukooli õpilased, Pearu Paulus ja Tanja Mihhailova, Rasmus Rändvee ja Elina Born.

Päevajuhid Tõnis Milling ja Liina Randpere viivad läbi ka vahvaid publikumänge. Kõik soovijad saavad osaleda reisimängus – orienteerumisretkel läbi välisriikide esinduste, mängu peaauhindadeks on kuni 1000-eurosed kinkekaardid reisimiseks.

Lapsed saavad lustida suurel lastealal, kus vägesid juhib Pipi Pikksukk koos abilistega. Sportimiseks on üles seatud batuudid, meisterdamisnurgas saab joonistada ja valmistada toredaid emadepäeva kaarte. Kohal on ka näomaalingute tegijad ja õhupallikujude valmistajad. Jalgratta ja lapsekäru saab anda hoiule valvega parklasse. Võimalik on päevast ka eriline päevateemale vastav perepilt mälestuseks saada.

Esmakordselt toimub Euroopa perepäeval seekord ka noorte laat - 27 Euroopa Liidu riiki esindavad õpilasfirmad üle Eesti. Suures messitelgis tutvustavad noored Euroopa Liidu liikmesriike, pakuvad meelelahutust ja kauplevad oma toodetega. Kõik väljapanekud võistlevad parima tiitlile ning kõige huvitavama ja toredama laadalise üle saavad otsustada kõik külastajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles