Ettevaatust: rebasekutsikad ekslevad teedel

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavused esimesed rebasepojad on pesa juures mängimas ja mõnedki neist eksivad ka teedele. Seda eriti siis, kui pesa tee lähedal.


Nii võis täna öösel Viimsis Tammneeme lähedal näha maanteelt toitu otsivad kuu-pooleteise vanuseid rebasekutsikaid, kelle nende ema oli ise sinna toitu otsima toonud. Ilmselt tahtis ema lastele selgeks õpetada kõige lihtsama ja «odavama» söökla kasutamise, sest tee peal hukkub pidevalt igasugu elukaid alates putukatest kuni näriliste ja lindudeni.

Ilmselgelt ei osanud rongaemana käituv rebaseema aga aru saada, et sama oht, kui nende toitu, ähvardab autode näol ka tema lapsi. Kolm tee peal hulkunud rebasebeebit olid veel liiga väetid, et kiiresti pageda ning kutsikatel võttis aega, enne kui nad maanteekraavi peitu said. Sealtki ajas uudishimu nad vahepeal välja säravaid autotulesid imetlema.

Kui rebaseema oli lapsed viimaks võssa peitu kutsunud, jalutas ta ise kiirel sammul üle sõidutee ning konutas auto lahkumist oodates jalakäijate teel. Ilmselgelt teadis vastutustundetu loom, kus on turvaline ja oma kasukat ta nii naljalt turule ei toonud kui laste oma. Kohalike sõnul võib sama rebaseperet seal pärast südaööl ringi tuterdamas näha pea igal õhtul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles