Talgulised koristasid Lasnamäe paekaldalt linlaste laga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene loodusse maha pandud prügikoorem.
Esimene loodusse maha pandud prügikoorem. Foto: Politsei

Täna koristasid tallinnlased ühes mereväelastega prügist Lasnamäe paekallast, et muuta muidu looduskaunis koht meeldivamaks jalutuspaigaks.


Lasnamäe paekallas on hämmastav paik. Oma asukoha ja vaatega vabalt luksusrajooniks pretendeeriv ala on aga hetkel kõike muud. Ühise nimetajana sobib kõige paremini vast prügimägi, vahendas Reporter.ee.

«Inimesed käivad siin jalutamas oma tööpäeva lõpul, et natukene värsket õhku hingata. Kuna siia tekib väga palju prahti igal aastal, tuli mõte, et teeme koos talgutega ja kutsume linnaosa elanikke appi koristama,» rääkis Lasnamäe linnaosa valitsuse heakorra ja haljastuse peaspetsialist Monika Vister.

Kümned inimesed, nende seas Eesti mereväelased, panid täna käed külge, et paekallas puhtaks saaks. Kummaliste leidude ahel algas kohe tee äärest.

Tohutut rehvidelasu vaadates jääb mulje, nagu oleks Lasnamäel uus rehvivahetuspunkt avatud. Kanistrite kaupa masinaõli ja voodrite rullid on vaid mõned näited leitud prügist.

Paekallast on prügist koristatud varemgi, kuid kardetavasti avaneb paekaldal hiljemalt aasta pärast samasugune vaatepilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles