Sadamas avati Eesti sünnipäevanäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseini ääres Tallinna Sadama ja Eesti Ajaloomuuseumi välinäitus «Vaba riigi teekond».

Eesti Vabariik tähistas 24. veebruaril 2013 oma 95. sünnipäeva. Piduliku sünnipäeva-aasta puhul Tallinna Sadama ja Eesti Ajaloomuuseumi koostöös valminud näitus heidab pilgu minevikku, meenutades möödunud aastakümnete tähtsündmusi ja arenguid Eesti omariikluse kujunemisel.

Sedakorda vaatleb näitus meie minevikulugu läbi fotosilma. Piltnikud on jäädvustanud olulisi hetki, mis on ajalukku oma jälje jätnud. Kuid objektiivi ette on juhtunud ka värvikamaid tegelasi ja seiku argielust, mis heidavad nii ühele kui teisele sündmusele uudset valgust ja pakuvad äratundmisrõõmu tänaselgi päeval.

Eesti Ajaloomuuseumi direktori Sirje Karise sõnul on väliekspositsioon suurepärane võimalus anda lühike ülevaade meie riigi ajaloost otse sadamas. Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul soovib sadam anda mereäärsele ruumile suurimat võimalikku väärtust, mis muuhulgas tähendab uute ja huvitavate funktsioonide lisamist sadama-alale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles