Pärnu maanteel kulgev trammitee eraldatakse sõiduteest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee Vabaduse väljaku poolne ots.
Pärnu maantee Vabaduse väljaku poolne ots. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna trammivõrgustik saab kahe aasta pärast täienduse. Peterburi tee äärde rajatava kaubanduskeskuse ümber hakkab kulgema uus trammiteelõik ning Tondi-Ülemiste liinile tuleb 15 uut CAFi trammi. Liini Pärnu maantee osa eraldatakse sõiduteest.

Tallinna transpordiameti välisprojektide juhtivspetsialisti Kristjan Kaunissaare edastusel on uued trammid tootmises.

Tondi-Ülemiste liini rekonstrueerimisega on kavas alustada käesoleval aastal. Projekteerimis-ehitushanke ettevalmistamine on lõppjärgus, vajalik on hankedokumentatsioon kooskõlastada rahastajaga.

Eelprojekt on samuti valmimisel, projekteerijale (SWECO Projekt AS) antud lõplik tähtaeg ehitusloa taotluse sisseandmiseks on 31. mai 2013. «Hanked loodame välja kuulutada käesoleva aasta juunis,» märkis Kaunissaare.

Esimene etapp

Ehituse esimese etapina on kavas viia trammitee üle Peterburi tee ning viia see Peterburi tee 2 krundile. Sama hankega on kavas välja ehitada ka trammide tagasipööramisring. «Eesmärgiks on Peterburi tee ületamine teostada enne Ülemiste ristmiku avamist, et vältida nimetatud magistraali täiendavat sulgemist,» põhjendas Kaunissaare.

Teine etapp

Tinglikus teises etapis (mis omakorda jaguneb erinevateks ehitusetappideks), on plaan rekonstrueerida liini teeinfrastruktuur ning alajaamad ja asendada kontaktvõrk. Eeldatavasti ehitatakse esimeses järjekorras välja Tondi poole jääv lõik ning teises järgus Ülemiste suund.

Pärnu maantee tulevik

Pärnu maanteel jääb trammiliin kulgema praeguses asukohas, trammirööbaste ja kontaktvõrgu tõstmine tee keskelt äärde ei ole tehnilistel põhjustel võimalik või nõuaks suuri täiendavaid investeeringuid.

Trammitee on kavas muust liiklusruumist eraldada, tõstes seda paari sentimeetri võrra ning seda ka visuaalselt eraldada muust teepinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles