Poegimishooaeg loomaaias on täies hoos

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani makaak noore pojaga.
Jaapani makaak noore pojaga. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Mai esimene nädal tõi paljudesse Tallinna loomaaia puuridesse pisiperet juurde.

Igapäevaseks muutunud kaljukitsede-mägilammaste sündimisele lisaks nägi esmaspäeval ilmavalgust teine aguutipoeg, kolmapäeval aga sündis tänavu esimene järglane jaapani makaakide gruppi. Neljapäeval sündis teine, sedakorda emane alpakapoeg, kes nagu esimenegi on üleni tumedat karva. Miiluaedikus kepsutab nüüd kaheksa miiluvasikat.

Nädala algul munesid teise muna õnnekured. Elevandimaja maisimaod aga poetasid teisipäeval ja kolmapäeval aluspanu peale kokku 16 muna, mis kõik pandi punase lambi alla hauduma. Tasapisi koguneb mune ka veelinnutiikide inkubaatorisse – munemisega on algust teinud hahad ja teisedki partlased.

Nädala teise poole soojus lubas õuepuuridesse troopikamaja valgetups-marmosetid, mustnokk-tuukanid, surikaadid ja luitekassi. Ka šimpansid pääsesid õueõhku hingama. Esialgu küll vaid väikeses vahepuuris, sest suure aediku piirdekraavid vajavad veel puhastamist ja uuesti veega täitmist, et šimpansid loomaaia peale jalutama ei põrutaks.

Eelmisel nädalal toodi karumajja seni lõvimajas elanud üksik pesukaru.  Nüüd näeb pesukarupuuris müttamas viit bandiidimaskiga osavnäppu. Suvehooajaks lasti taas kokku üht õueaedikut jagama nandud ja alpakad. Miilude aedikus käivad rännuväsimust välja puhkamas ja toidupoolist näkitsemas ülelendavad rabahanede parved. Kaks tunamullu loomaaias koorunud mustluike aga kolisid suvehooajaks Kadrioru tiigile ujuma.

Tallinna päeva 15. mai pealelõunal pääsevad noored teravmokk-ninasarvikud Kibibi ja Kigoma uuenenud õueaedikusse. Kell pool viis õhtul avab Tallinna linnapea G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli pillimeeste ja Rahvusooper Estonia poistekoori nelja laulja ninasarvikulaulu saatel pidulikult ninasarvikute ekspositsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles