Savisaar taotleb erakoolide hüvitiseks 1,3 miljonit eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar omavalitsusfoorumi kõnepuldis.
Edgar Savisaar omavalitsusfoorumi kõnepuldis. Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar palus haridus- ja teadusministeeriumil hüvitada Tallinna linnale 1 375 879 eurot, mille linn on tasunud erakoolidele tegevuskuludeks.

Erakoolide tegevuskulude katmine on omavalitsustele seadusega pandud täiendav kohustus, millega kaasnevad arvestatavad rahalised väljaminekud, teatas Edgar Savisaar ministeeriumile, lisades, et riik pole Tallinna linnale andnud ei raha ega näinud ette ühtegi katteallikat, vahendab Õhtuleht.

Erakooliseadusest tulenevaid märkimisväärseid rahalisi lisakulusid on linn olnud sunnitud kandma kohalikule omavalitsusele pandud teiste ülesannete arvelt, mida pole seetõttu olnud võimalik täita või mille täitmine on olnud raskendatud, märgib linnapea.

Nii taotleb Tallinna linnapea haridusministeeriumilt 1 375 879 eurot, sest selle summa eest on linn 2011.–2012. aastal rahastanud 22 õppeasutuse tegevuskulusid.

Haridus- ja teadusministeerium vastab kirjale lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles