Tallinnas toimuv Kevadtorm häirib mitmel päeval liiklust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Tallinna maleva ülem Lauri Abel.
Kaitseliidu Tallinna maleva ülem Lauri Abel. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna osa kaitseväe õppusest Kevadtorm toimub Tallinnas, tähendab see seda, et liiklejad peavad mitmel päeval arvestama Kaitseliidu autokolonnide põhjustatud liiklusseisakutega.

9.-25. maini kestev kaitseväe õppus Kevadtorm toimub esimest korda Harjumaal, samuti hõlmab õppus Lääne-Virumaa ja Järvamaa valdasid ning Tallinna.

Kaitseliidu Tallinna maleva pealik Lauri Abel selgitas, et kui maavägi alustab õppusega juba 9. mail, siis Kaitseliit alustab 14. mail. Kokku peaks osalema üle 500 kaitseliitlase ning kui varem kasutati Abeli sõnul ka üldreservi, siis nüüd on kõik, kes formeeritakse, kaitseliitlased.

«15. mail kell 11-18 võib oodata kolonnide liikumist Hiiult Männikule,» hoiatas Abel. «Neil aladel on suured veoautokolonnid, aga me tagame liikluse reguleerijad.»

Ta selgitas, et Kaitseliidu Tallinna maleva stsenaarium on kehtestatud maaväe poolt, aga Tallinna maleva peaülesandeks on tegutseda Tallinnas ja täita sisekaitselisi ülesandeid.

«Hetkel on teada, et meil on lauluväljaku, teletorni ja Ida-Tallinna ala kaitse,» täpsustas ta. «Seoses sellega näitame 19. mail kell 12-16, et Tallinna malev on olemas ja teeme teletornis avatud uste päeva.»

«Lisaks tahame, et 20. mail harjutaks sisekaitsekompanii koostööd politseiga, mida ta teeb kriisi ja sõja korral nagunii,» rääkis Abel. «Tahame teha koos operatsiooni Vana-Narva maanteel.»

Kui maaväel lõppeb õppus 25. mail, siis Kaitseliidu Tallinna maleva lõpurivistus toimub 24. mail lauluväljakul.

«Kella 10-13ni päeval on lõpurivistus ja see on linnarahvale avatud,» täpsustas Abel. «Kuna me peame sel päeval kuidagi saama Hiiule, siis liiguvad kolonnid lauluväljakult sinna tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles