Mahajäetud lasteaed põles kahe nädala jooksul neljal korral

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordi tänava hüljatud lasteaiahoone põles.
Spordi tänava hüljatud lasteaiahoone põles. Foto: Madis Filippov

Tallinnas Spordi tänaval asuv mahajäetud lasteaed on kahe nädala jooksul põlenud neljal korral. Neist kolm viimast põlengut toimusid möödunud pühapäeval, esmaspäeval ja teisipäeval.

23. aprillil kell 13.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Kristiines Spordi tänaval. Päästjate saabudes põles kahekorruselises mahajäetud lasteaiahoones praht ning hoone esik.

5. mail kell 18.12 teatati taas tulekahjust. Päästjate saabudes tuli mahajäetud majast suitsu, kuid inimesi hoones polnud. Järgmisel päeval kell 17.41 saabus häirekeskusele järjekordne tulekahjuteade. Esimesel ja teisel korrusel põles praht. Eile kell 15.58 teatati taas tulekahjust.

Põhja päästekeskus pressiesindaja Indrek Hirs selgitas, et see mahajäetud lasteaed on probleeme põhjustanud ka enne.

«Hoone on erakätes ja linnale ei kuulu,» rääkis Hirs. «Firmat, kellele hoone kuulub, otseselt süüdistada ei saa, meie tuleohutusinspektorid tegid neile eelnevalt hoone uste ja akende sulgemiseks ettekirjutused. Firma täitis need nõuded korrektselt.»

Ta lisas, et viimasel ajal on sissepääsud hoonesse kellegi poolt uuesti avatud. Asjast on teadlik ka politsei.

«Algatatakse kindlasti haldusmenetlus, see tähendab, et antakse omanikfirmale aeg, mille jooksul peab probleemid likvideerima,» rääkis Hirs. «Kui seda ei tehta, on võimalik rakendada sunniraha.»

Mahajäetud majad reeglina ise ei sütti. Hirs märkis, et mitmel korral on seal hoones ja selle lähedal nähtud poisikesi, kes päästjate saabudes ära jooksevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles