Samati bussijuht ohustas jalgratturit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samati buss.
Samati buss. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Jalgrattur süüdistas Samati bussijuhti teel ohtliku olukorra loomises, lõpuks lahenes konflikt siiski valutult.


«Reede hommikul kell 8.17 lõi sinise Samati bussi juht Tallinnas Pärnu maanteel politseimaja juures liiklusohtliku olukorra. Autod teises ja esimeses reas peatuvad punase fooritule taga. Rattarajal peatub jalgrattur ja tema kõrval, paremal Samati buss. Foorituli läheb roheliseks, kõik võtavad paigalt. Jalgrattur kiirendab bussist mööda. Buss sõidab bussitasku poole, kuid ei peatu seal. Bussijuht võtab ootamatult vasakule ja sõidab poolviltu rattarajale, surudes jalgratturit esimese sõidurea suunas. Jalgrattur pidurdab ja kaldub oma naha päästmiseks esimesse ritta. Seal sõitvad juhid näevad, mis toimub ja teevad talle ruumi,» kirjeldas jalgrattaga sõitnud Hendrik Alla reede hommikul juhtunut.

«Buss möödub seisma jäänud ratturist 20 cm kauguselt ja surub end esimesse ritta. Pärast Pärnu mnt-Saku tn risti oleks bussijuhil olnud veel 50 meetrit kiirendusriba, et jõuda esimesse sõiduritta. Miks keeras buss enne Kohila tn risti parempoolsesse ritta, kui tal polnud plaanigi Kalevi peatuses peatuda? Miks sooritas ta jalgratturile potentsiaalselt ohtliku manöövri?
Kas bussijuht ei märganud kaasliiklejat – mis paneb kahtluse alla tema võimekuse seda tööd teha – või käitus ta nii sihilikult?» tahtis jalgrattur teada

Alla sõnul on Samati bussijuhid oma hoolimatuse ja jõhkrusega jalgratturite hulgas tuntud. Eelmisel aastal põhjustasid Samati juhid temale kaks korda ohtliku olukorra. Neist ühel juhul surus buss jalgratturi nii vastu äärekivi, et see kukkus.

AS Samat taunib sõidukijuhtide, sealhulgas bussijuhtide hoolimatut suhtumist jalgratturitesse, kinnitas ettevõtte esindaja. «Nõuame oma bussijuhtidelt liiklusseadusest kinnipidamist ja lugupidamist teiste liiklejate vastu. Allpool kirjeldatud konkreetset juhtumit ei osanud liini teenindanud bussijuht kommenteerida. Ilmselt jäi jalgrattur tiheda ja pingelise liiklusega teelõigul bussijuhi poolse piisava tähelepanuta. Bussijuht palus jalgratturile edastada vabandus! Kevade saabumisega ilmud teedele-tänavatele järjest rohkem mootorrattureid, mopeedijuhte ja jalgrattureid. Tuletame iga-päevaselt bussijuhtidele meelde kõrgendatud tähelepanelikkuse vajadust eelpool nimetatud liiklejate suhtes,» ütles Samati transpordijuht Rene Must Postimehele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles