Tallinna kesklinnas tegutsevad autorüüstajad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti langes rüüstajate ohvriks ühe Maakri tänava elamu hoovis seisnud auto.
Hiljuti langes rüüstajate ohvriks ühe Maakri tänava elamu hoovis seisnud auto. Foto: Erakogu

Viimasel ajal on Maakri tänava kandis mõnegi auto aken sisse löödud ja autos olnud esemed ära viidud. Politsei teatel on tegemist üksikjuhtumitega ja mingit suuremat autodesse sissemurdmise lainet pole olnud.


Mõne päeva eest löödi klaas sisse Maakri 36 maja hoovis seisnud autol ja viidi minema autoistmele ununenud mapp, kus midagi tähtsat ei olnud. Üleeile päise päeva ajal lõhuti ühe auto aknaklaas Maakri 34 Europarki parklas. Europarki arendusjuht Lauri Kasper ütles Postimehele, et ka nende firma ei ole autode rüüstamise sagenemist täheldanud.

«Iseküsimus on see, et info kõikide juhtumite kohta ei pruugi meieni jõuda, aga praegu paistab küll tegemist olevat üksikjuhtumitega. Ka eilse varguse puhul võttis politsei meiega ühendust ja küsis infot,» lausus Kasper.

Ta tõdes, et see on paratamatu nähtus mitte ainult tasulistes parklates, vaid kogu linnaruumis ja tuleb arvestada sellega, et aeg-ajalt selliseid asju juhtub. Maakri tänava parklas seisvate autode rüüstamises kahtlustatakse narkomaane, kes ennast kõrvalolevate garaažide taga süstimas käivad. Nad võivad uue doosi hankimiseks rahumeeli autoaknaid lõhkuda, sest politsei pressiesindaja sõnul tegemist vaid väärteoga, mille eest määratav karistus narkomaani ei hirmuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles