Nõlvak: Tallinna linnavalitsuse liikmed ei peaks nõukogudest lisatasu saama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlasest linnavolinik tahab muuhulgas kärpida volikogu aseesimehe Jaak Juske palka.
Reformierakondlasest linnavolinik tahab muuhulgas kärpida volikogu aseesimehe Jaak Juske palka. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Kaupo Nõlvaku arvates ei peaks Tallinna linnavalitsuse liikmed saama linnale kuuluvate äriühingute, mittetulundusühingute ja sihtasutuste nõukogudes kopsakat lisatasu oma palgale.


«Täna ajakirjanduses kirjeldatud Keskerakonna volikogu liikmete toitumisahela kõrval on täiesti tähelepanuta jäänud linnavalitsuse liikmed, kes lisaks oma põhipalgale panevad ligal aastal taskusse kopsaka summa nõukogudest saadava lisatasu näol,» ütles Nõlvak.

«Tallinna abilinnapead saavad kehtiva korra järgi lisatasu linnale kuuluvate äriühingute, sihtasutuste ja mittetulundusühingute nõukogude töös osalemise eest. Tegemist on eranditult keskerakondlastega, kes kasseerivad linnakassast märkimisväärseid summasid. Näiteks sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea saab kolme Tallinna haigla nõukogu töös osalemise eest lisatasu ligi 16 800 eurot aastas,» lisas ta.

Nõlvaku sõnul on ebamõistlik kasutada maksumaksja raha selliselt, kui antud valdkond kuulub abilinnapea tööülesannete hulka. Eelmisel nädalal andis Nõlvak volikogus menetlusse eelnõu, mille sisuks on lõpetada linnavalitsuse liikmetele lisatasude maksmine linnale kuuluvate äriühingute, sihtasutuste ja mittetulundusühingute nõukogude töös osalemise eest. Lisaks linnavalitsuse liikmetele näeb eelnõu ette ka volikogu aseesimehe hüvitise maksmise muutmist.

«Ma arvan, et Tallinna linnavolikogu aseesimehe ametikoha koormus ei ole sedavõrd suur, et sellel kohal olevale inimesele tuleks maksta igal kuul abilinnapea palgaga võrdset hüvitist, mille suuruseks on 2774 eurot kuus,» arvas Nõlvak.

«Tallinna linnavolikogus on aseesimehe roll asendada vajadusel esimeest, mida eelmisel aastal oli vaja teha umbes seitsmel korral paariks minutiks. Seega ei saa seda töökoormust mitte mingit moodi võrrelda abilinnapea tööga ja kohustustega. Samuti ei pea ma õigeks, et volikogu aseesimehele on tööle võetud kaks nõunikku,» selgitas Nõlvak ning tõi võrdluseks, et Reformierakonna fraktsiooni 14 liiget aitab üks nõunik.

Nõlvaku poolt üleantud eelnõu kohaselt lõpetatakse aseesimehele abilinnapeaga võrdse tasu maksmine. «Minu ettepanek on hakata Tallinna linnavolikogu aseesimehele maksma volikogu komisjoni esimeestega võrdset hüvitist, mis on 192 eurot kuus,» tutvustas Nõlvak tehtud ettepanekut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles