Haaberstisse rajatakse Noorkuu ja Vanakuu tänav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus otsustas määrata Haabersti linnaosas Pikaliiva asumis Rannamõisa tee 9c ja 10 kinnistute ja lähiala detailplaneeringuga tekkivatele uutele tänavatele nimeks Noorkuu tänav ja Vanakuu tänav.


Haaberstis Pikaliiva asumis tekib Rannamõisa tee 9c ja 10 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu realiseerumisel kaks uut Pikaliiva tänavalt algavat poolkaarekujulist tänavat, mis kokku moodustavad Pikaliiva tänavaga lõikuva ringi.

Linnavalitsuse nimekomisjon leidis, et kuigi Pikaliiva tänavalt lähtuvaid kaarekujulisi tänavalõike saaks käsitleda ka kvartalisiseste teedena, teeks see majade tiheda paigutuse tõttu sealsete aadresside leidmise suhteliselt keeruliseks.

«Kummalegi tänavalõigule otsustati anda omaette nimi, kuna see lihtsustab majade leidmist ja inimestel on seal lihtsam orienteeruda, kui nad kindlalt teavad, millise nimega tänavale Pikaliiva tänavalt pöörata,» leidis nimekomisjon. Ringikujulise tänava aadresside keerukuse heaks näiteks on komisjoni hinnangul Õismäe tee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles