Tallinn teavitab lapsevanemaid elukohajärgsetest koolidest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna koolide algklasside õpilased.
Põhja-Tallinna koolide algklasside õpilased. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval, 8. mail algab Tallinnas lapsevanemate teavitamine elukohajärgse kooli määramisest lastele, kes astuvad esimesse klassi 1. septembril käesoleval aastal. eKooli kaudu taotluse saatnud lapsevanemad saavad teate eKoolis, paberkandjal taotluse esitanud ja taotlust mitte esitanud vanemad saavad kirjaliku teate lapse rahvastikuregistrijärgsele aadressile.

eKoolis avavad koolid vastuvõtu 9. mail ja saadavad kutsed neile lapsevanematele, kes esitasid taotluse eKooli kaudu, samas saavad vanemad ka lapse kooli tulekut kinnitada. Kui lapsevanem ei ole eKooli kasutaja, tuleb tal koolikoha kinnitamiseks määratud kooliga ühendust võtta.

Koolikoha saab lapsevanem kinnitada kuni 10. juunini, peale seda muutub vastuvõtmata koht vabaks. Vabade kohtade täitmine toimub kooli vastuvõtukorra alusel.

Kui lapsele määratud kool ei sobi, võivad vanemad valida mõne teise kooli, kus on veel vabu kohti. Sel juhul tuleb pöörduda otse kooli poole.

Koolikoht munitsipaalkooli määrati kokku 4160 lapsele, mis on 340 lapse võrra rohkem kui möödunud aastal. Lisaks sellele asub 421 last õppima ülelinnalise komplekteerimisega koolides või klassides, erakooli kasuks on hetke seisuga otsustanud 197 lapse vanemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles