Öölaulupidu avab täna Tallinna tudengite kevadpäevad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite öölaulupidu 2012 Vabaduse väljakul 8. mail.
Tudengite öölaulupidu 2012 Vabaduse väljakul 8. mail. Foto: Viktor Burkivski

Tallinna tudengite kevadpäevad saavad täna õhtul oma alguse kell 20 algava avaparaadiga Raekoja platsilt. Kell 21 oodatakse kõiki Vabaduse väljakule suurejoonelisele öölaulupeole.

Raekoja platsilt Vabaduse väljakule kulgevale avaparaadile oodatakse kõiki Eesti tudengeid ja tudengimeelseid. Et rongkäik oleks meeleolukam, saadab sel korral paraadilisi Kaitseliidu Tallinna maleva orkester. Kui rongkäik Vabaduse väljakule jõuab, saab alguse tudengipäevade suurim ja armastatuim üritus öölaulupidu, mida eelmisel korral külastas umbes 15 000 inimest.

Öölaulupeol astuvad üles ja laulavad koos tudengite ja linnarahvaga Tõnis Mägi, Ivo Linna, Anti Kammiste, Taavi Peterson, Teele Viira, Elina Born, Rosanna Lints ning Rasmus Rändvee.

«Esinejate nimekiri on sel korral tõesti aukartustäratav, ent samas on ka suur rõõm, et saame oma publikule pakkuda tasuta nii head kontserti,» lausus tudengipäevade peakorraldaja Lilian Urba.

Tallinna tudengite kevadpäevad kestavad 6.-10. maini ning nende viie päeva jooksul toimub üle viiekümne erineva ürituse.

«Programmis on juba traditsiooniks saanud töötoad, võistlused ja peod  ent uuendusena oleme viimasel kahel päeval ühendanud jõud Tallinna noortenädalaga, et kevadpäevi veelgi paremaks ja sisukamaks teha,» lisas peakorraldaja.

Traditsioonilistest üritustest on programmis lisaks öölaulupeole ka XXL Pubiralli, innovatsiooniõhtu, pappmasinate romuralli, Miss University ning Tudengijooks. Tudengipäevadele paneb vägeva punkti Tallinna Tehnikaülikoolis toimuv lõpupidu, mille peaesinejaks on The Tuberkuloited.

Tutvu Tudengite kevadpäevade täpsema kava ja toimumiskohtadega nende Facebooki lehel või heida pilk peale kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles