Galerii: kiriku kellatorni sissepühitsemisel osales ligi 10 000 inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, õigeusklike ülestõusmispühade ajal toimus Tallinnas Lasnamäel Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku kellatorni sissepühitsemise tseremooni, millel osales ligikaudu 10 000 inimest.

Kellatorni pühitses sisse Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius. Kõnega astus üles Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

«Aastasadu on kirikukellad inimesi kokku kutsunud,» ütles linnapea. «Nii ka täna, sel helgel pühapäeval. Kogunesime siia, et tähistada kevadist elu tärkamist ja üheskoos rõõmustada kirikuehituse uude järku jõudmise üle. Juba mõne minuti pärast te kuulete uue kellatorni kellade pidulikku heli.»

«See kirik ehitatakse rahva annetuste toel, nii nagu omal ajal sai ehitatud ka Aleksander Nevski katedraal,» ütles Savisaar. «Tallinn pakkus abi kirikule maa eraldamisega ja tõhusa koostööga Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikuga. Suur tänu kõigile inimestele, kes kiriku ehitust toetasid, ja eelkõige peasponsorile – Andrei Pervosvannõi fondile.»

Savisaare sõnul mäletame me tänutundega päritolult meie kaasmaalast patriarh Aleksius II, kes kümme aastat tagasi pani sellele kirikule nurgakivi ning ehituse esimestel etappidel hoolega silma peal hoidis.

Saksamaal kõige eesrindlikuma tehnoloogia järgi valmistatud kirikukellad kõlasid täna eriti pidulikult. Järgmisel korral, juba juunis, tervitab kirik kellade helinaga Tema Pühadust Moskva ja kogu Venemaa patriarhi Kirilli. 29. septembril toimub kiriku pidulik avamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles