Talentide linn: ootamatult lõppevad rattateed ja vastuolulised liiklusmärgid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas liigeldes kohtab jalgrattur liikluslahendusi, mis on kohati naljakad, kohati aga lausa eluohtlikud.


Nii näiteks saab Liivalaia tänava kesklinnast väljuval suunal sõidutee äärde joonitud jalgrattarada ühel hetkel lihtsalt ootamatult otsa. Seda just veidi enne Pärnu maanteed Võllamäelt alla sõites. Tallinlastest ratturid ilmselt teavad seda, aga mõni tipptunnil kaardi järgi sõitev turist võib selles kohas küll õnnetusse sattuda.

Teine niisugune koht on Juhkentali tänava alguses. Kui Liivalaia tänavalt pöörata paremale Juhkentali tänavale, siis jookseb sealgi rattarada märkiv joon varsti kõnniteega kokku. Kui Postimees sellest kohast paar aastat tagasi kirjutas, siis maaliti seal asfaldile midagi hoiatuselaadset. Vaevalt, et ükski rattur sellest targemaks sai, aga linnaametnikud olid vähemalt oma head tahet demonstreerinud.

Ootamatult lõpeb rattarada ära ka Liivalaia tänava kesklinna siseneval suunal Kaasani kiriku nurga juures. Seal on ratturil valida, kas minna autoga külgepidi kokku või sõita kõnniteel rohelist tuld ootavate jalakäijate sekka, sest rattatee lõpeb just vöötraja juures.

Segadust tekitavaid kohti on liikluses muidki. Nii näiteks räägivad liiklusmärgid ja asfaldile joonistatud märgid üksteisele vastu. Narva maantee kõrval oleval kergliiklusteel näitab Iru poole kulgeval suunal olev märk, et jalakäijad peaksid kasutama vasakut, jalgratturid aga paremat teepoolt. Asfaldil olev märgistus aga väidab vastupidist. Aga kui ots ümber pöörata, siis on kõik õige – nii märk kui teemärgistus soovitavad jalgratturil paremale teepoolele hoida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles