Professor: seniste remondimahtudega muutuvad teed veel hullemaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli teedeinstituudi direktor professor Andrus Aavik.
Tallinna Tehnikaülikooli teedeinstituudi direktor professor Andrus Aavik. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tallinna Tehnikaülikooli teedeinstituudi direktor Andrus Aavik ütles teehoiuteemalisel omavalitsusfoorumil peetud ettekandes, et teekatete remondimahte tuleb jõudsalt tõsta, vastasel korral muutub olukord veelgi halvemaks kui praegu.


Aavik märkis, et küsimus ei ole enam tehnikas ja teekatte koostises, vaid otseselt remondimahtudes. «Kõik need suured lagunemised, mis nüüd on toimunud, on vanade katete peal, need on oma aja ära elanud, need remondimahud peaksid olema tunduvalt suuremad,» vahendas ERRi uudisteportaal professori sõnu.

Aavik tõi näiteks Vabaduse puiestee Tallinnas, kus praegu käib aukude lappimine ja järgmisel kevadel on asi ilmselt jälle sama hull, kui praegu. Lappimise asemel tuleks praegu uus kate panna ja asi oleks korras.

Peamiste ehitusvigadena loetles Aavik segu segregeerumise, «külma» segu paigaldamisel, vuukide ebapiisava tihendamise ja madalad paigaldustemperatuurid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles