Jalgratturid ärkasid talveunest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui metsaservades leidub lund veel üksikutes kohtades, siis linnas pole seda juba tükk aega. Nõnda on seda märgata ka sõiduteedest ja tänavatest, kuhu iga päevaga satub üha rohkem ja rohkem rattasadulas pedaalivaid linnakodanike.

Nende jaoks, kes pole oma rattaid veel korda teinud, on näiteks Rademari remonditöökodades hooldustööde järjekorrad vähemalt seitsme päeva pikkused ja võib minna ka kauem, sõltuvalt tööde hulgast.

Linna sattunud turistidele või ka kõigile teistele, kellel ratast iga päev vaja ei lähe, saavad selle vastavalt soovile rentida vanalinnas Uue tänava otsa peal asuvast CityBike keskusest. Nimetatud kohas pakutakse huvilistele lisaks veel erinevaid koos giidiga rattamatkasid. Seda juhuks, kui sa ei tunne linna veel piisavalt hästi.

Samas, kui endiselt ratas puudub ja rentida ei soovi ning poest hirmkallist ratast osta ei taha, tasub minna Kultuurikatla territooriumile. Seal ootavad Velonaudid, kes pakuvad võimalust leida mõni vanakooli Ereliukas või Desna kokukas täiesti uues kuues. Samas on neil piisavalt oskusi ja töökäsi, et teha erinevate rattaosade abil midagi sellist, mida kellelgi teisel pole.

Kätte jõudnud rattakevadest annavad märku ka 1. mail avatud tasuta valvega rataste parklad linna eri paigus. Päev varem avas OÜ Bikeep Lasnamäel Ülemiste keskuse ees maailma esimese mobiilse jalgrattaparkla. Mobiiltelefonidest ei saa mööda ka rattamarsruudi kaardistamisel Endomondo nimelise nutirakendusega, mille kasutamisel olid Tallinna pedaalijad möödunud aastal Euroopa aktiivseimad.

Alanud maikuuga alustasid varahommikul taksoteenuse pakkumist lõbusad ja sõbralikud noored, kes sõidutavad sind Ecotakso ratastega mööda linna. Ning suur hooaja avapauk sai alguse Tour d'ÖÖ nimelise ühissõiduga, kus osalejaid oli sedakord üle tuhande. Korraldajate sõnul oli rivi esimene ots peaaegu juba Stroomi rannas, kui tagumine ots alles Balti jaamas ja seda kogu Kopli tänava ulatuses. Seega on jalgratturid ärganud talveunest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles