Vabade Tallinna Kodanike valimisliit peab esimese koosoleku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeva õhtul kogunes üthe Kalamaja kohvikusse valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik algatusrühm.


Avakoosolekul võtavad sõna Jüri Adams, Indrek Tarand, Ivo Rull, Andrei Hvostov. Samuti esinevad mõne kodanikeühenduse esindajad ning Vaba Isamaalise Kodaniku poolt Karli Lambot, Jüri Saar ja Epp Alatalu, teatas avakoosoleku juht Brit Kerbo.

Eurosaadik Indrek Tarandil on Kerbo sõnul nõuandev ja innustav roll ning mingil juhul ei maksaks temas näha valimisliidu linnapeakandidaati. « Indrek usub, nii nagu meiegi sellesse, et parteid ei pea tingimata alati kõike otsustama, vaid et kohalikke asju võiksid ajada kohalikud inimesed. Ja et see inimeste ring, kes poliitikas kaasa löövad, võiks olla palju laiem. Tema ülesanne täna õhtul on inimesi innustada ja julgustada,» ütles Kerbo.

Vaba Tallinna Kodanik on tema sõnul valimisliit, kuhu on oodatud aktiivsed inimesed, kes on valmis panustama sügisestel valimistel. «Inimesed, kes ei ole linna valikutega rahul ja kes ootavad muutusi. Vaba Isamaalise Kodaniku algatusel me oleme koostanud esialgse valimisprogrammi lähtekohad ja me oleme teinud seda koostöös partneritega asumiseltsidest, et asi oleks võimalikult laiapõhjaline ja et oleksid kaasatud ka need inimesed, kes praegu tunnevad, et neid ei kaasata otsustusprotsessidesse. Selle programmiga tuleb edasi töötada ja selle programmi väärtused ja lähtekohad peaksid inimesi ühendama,» selgitas Kerbo.

Valimisliiduga liitujatele mingeid piiranguid ei seata. Sinna on oodatu ka need, kes juba kuuluvad mõnda erakonda. «Vaba Tallinna Kodanik on laiapõhjaline valimisliit. Ja meie hulgas on nii inimesi, kes ei ole kunagi ühtegi erakonda kuulunud. On ka neid, kes kuuluvad IRLi või Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Kindlasti on erakondade liikmetel põhimõtteliselt võimalik kandideerida uue valimisliidu nimekirjas. Meid peaksid ühendama eelkõige valimisprogramm ja ühised väärtused. See, milline on kellegi erakondlik taust, ei ole määrav,» kinnitas Kerbo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles