Tallinnas on lõkke tegemine keelatud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulu ja roostiku põleng. Foto on illustreeriv.
Kulu ja roostiku põleng. Foto on illustreeriv. Foto: Lääne-Eesti päästekeskus

Tallinna linna heakorra eeskirja paragrahvi 13 punkti 10 järgi, on jäätmete (prügi) ja kulu põletamine keelatud. Keelatud on põletada aedade ja haljasalade hooldamisel tekkinud biolagunevaid jäätmeid nagu rohi, lehed ja kulu.

Tallinnas on avalikus kohas keelatud jäätmeid ja kulu põletada, lõkke tegemine on lubatud vaid Keskkonnaameti eelneval kooskõlastusel. Linnavalitsuse poolt välja ehitatud ja märgistatud lõkkeplatsid ja avalikud lõkkekohad asuvad Põhja-Tallinnas, Lasnamäel ja Aegna saarel (asukoha kaardid siit).

Enne lõkke tegemist on vajalik varuda käepärast esmased kustutusvahendid, nagu näiteks anum täidetud veega või tulekustuti. Lõkke tegemisel on oluline arvestada lõkkest lenduvate tulesädemetega ja veenduda, et lõkkest ei saaks alguse kulupõleng, et suits ei häiriks inimesi ja liiklust.

Pärast tule tegemist on kohustuslik põlemisjääkide hoolikas kustutamine veega ülevalamise, mulla või liivaga katmise teel.

Põhja-Eesti Päästekeskus soovitab olla ettevaatlik ka grillimisega ning pidada silmas, missugust kütust kasutatakse.

Kui grillimisel tehakse sütt puudest või muust lahtise leegiga põlevast materjalist, siis peaks grilli paigutama hoonetest või metsast viie meetri kaugusele. Juhul, kui kasutatakse valmis grillsütt, piisab ka vaid paarist meetrist.

Ebaseaduslikest kulupõletajatest või lõkketegijatest võib teada anda munitsipaalpolitsei telefonil 14 410.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles