Tallinn ja riik põrgatavad Stroomi metsa kordategemise kohustust

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on  Stroomi metsa serv, kus uued Kolde puiestee äärde ehitatud korruselamud kohtuvad kaitset vajava metsamassiiviga.
Pildil on Stroomi metsa serv, kus uued Kolde puiestee äärde ehitatud korruselamud kohtuvad kaitset vajava metsamassiiviga. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Meremeeste haigla ja Stroomi ranna vaheline riigimets jääb ka selleks suveks ilmselt rääma ja ohtlikuks, sest linn soovib seda endale, ja kuni asi pole otsustatud, suhtub ka riik ükskõikselt.

Tegemist on reformimata riigimaaga, kuhu linn on rajanud valgustatud jooksuraja. «Meie hoiame ainult rada korras,» ütleb Põhja-Tallinna linnamajanduse osakonna juhataja Magnus Kiis, kirjutab Õhtuleht.

Linnas, kuid riigimaal asuvaid metsi peaks hooldama Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), millega Harjumaa metsaülema Andrus Kevvai sõnul tegeleb RMK asjaga jõudumööda.

Metsatuka tulevikku näeb linn Kiisi sõnul looduskaitsealuse linnamaana.

«Esmalt tuleks ta looduskaitse alla võtta ja siis munitsipaliseerida - looduskaitse alla võtmine peaks tagama, et sinna ei hakataks kortermaju suruma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles