Rotermanni kvartal sai uue ärihoone võrra rikkamaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartal sai uue ärihoone võrra rikkamaks.
Rotermanni kvartal sai uue ärihoone võrra rikkamaks. Foto: US Invest

Nordecon AS andis täna Tallinna kesklinnas asuva Rotermanni kvartali arendamisega tegelevale Rotermanni City OÜ-le üle aadressil Rotermanni 10 valminud äri- ja eluhoone. Külaliskorteritega ärihoone ehitus kestis 12 kuud.

«Nii nagu iga uue ehituslepingu sõlmimine valmistab ehitajale heameelt, on ka maja valmides tavaliselt tunne väga hea - olemas on midagi reaalset ja käegakatsutavat. Kui hoone on silmale ilus vaadata ja linnaruumi hästi sobitub, siis on ehitajal veelgi enam põhjust rahul olla,» lausus Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg.

«Rotermanni 10 asuv äri- ja eluhoone vastab neile tingimustele ning peaks rahulolu ka tellijale pakkuma. Selle kvartali arenduses on taas tehtud suur samm edasi.»

«Rotermanni 10 valmimine on esimesest sammust alates olnud väga huvitav tailor-made projekt. Sarnaselt teistele majadele Rotermanni Kvartalis, ei ole ka R10 kuidagi sarnanev tavalise arhitektuuriga, samas kujunes sellest välja väga palju juurde andev osa tervele kvartalile,» lausus US Invest AS nõukogu liige Tõnis Sõõrumaa.

«Omamoodi käsitööprojektiks saab seda nimetada eelkõige selle tõttu, et pea igal sammul on arendaja oma sõna sekka öelnud ning samm-sammult töö käigus maja veel paremuse poole lihvinud. Ehitajale valmistab selline pühendumine kindlasti pigem lisatööd, aga maja vastu võttes jagub tegelikult ehitajale ainult kiidusõnu, kes on kogu projekti vältel olnud vaieldamatult väga kõrgel tasemel. Heast kvaliteedist räägib ka see, et valmimise hetkel on müümata veel vaid neli korterit, üldiselt müüsid kõik pinnad kiiremini kui korrused kerkida jõudsid.»

Rotermanni 10 hoone suletud netopinna suuruseks on 3000 ruutmeetrit. Esimesel korrusel on avanud uksed Eestis esimene Springfieldi rõivakauplus, teisel korrusel asub 310 ruutmeetri suurune A-klassi äripind ning kolmandast seitsmenda korruseni paikneb 18 erineva suurusega külaliskorterit. Maa all asuvad kahel korrusel garaažid ning panipaigad. Hoone arhitektuurse lahenduse autoriks on Alver Arhitektid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles