Mustamäe turg kogub alles hoogu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe turg. Maasikad.
Mustamäe turg. Maasikad. Foto: Liis Treimann

Tallinna linna turgude kauplejad ootavad valmistunult tõelist turuhooaega, mil kodumaise värske kraami pärast tunglemine oma haripunkti saavutab. Tallinna Postimees käis ja uudistas Lasnamäe, Nõmme ja Mustamäe turgudel, et selgitada, mida juba praegu kauplejad pakuvad ning mida ostja kõige enam otsib.

Mustamäe turul enne maikuu algust välimüüki ei toimu. Praegu kaubeldakse värskes puu- ja köögiviljamajas, mille kõrvale on kerkimas ka liha- ja kalamaja. Loodetavat turuhõngu Mustamäel küll veel ei tunne, kuid värsket ja eestimaist kraami leidub küll.

Turuhoones reede hommikul kaubelnud Jelena sõnul on juba praegu võimalik osta Eestis kasvatatud värsket kurki, porgandit, rohelist sibulat, tilli ja ka rohelist salatilehte.

«Kauba päritolu kohta üldiselt praegusel ajal veel ostja eriti uuri, sest kohalikku toodangut on vähe. Sageli oleneb see muidugi ostjast - mõni on tunneb rohkem huvi, teine teab, mida ta tahab,» rääkis Jelena.

Kaupade hinnad paneb paika nende omanik, kuid sageli võib see päeva jooksul muutuda. «Eks me ikka jälgi, mis kõrvalboksides toimub ja kui keegi müüb näiteks kurki 10 senti odavamalt, tuleb mõelda, kas on ka meil vajalik kaubast lahtisaamiseks hinda langetada,» ütles ta.

Mustamäe turul võib loota kauplemise elavnemist maikuu keskpaigast ja kindlasti ka suvel. Kui liha- ja kalamaja valmis saab, on mustamäelaste turuväljak täienenud uue lisaväärtusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles