Lasnamäe turu värske kala valik on linna parim

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe turult saab värsket kala suures valikus.
Lasnamäe turult saab värsket kala suures valikus. Foto: Liis Treimann

Lasnamäe turg avati mõni aasta tagasi ning pole turufännide seas veel täielikult kinnistunud, kuid kalaotsija jaoks on see koht, kust leiab laias valikus kõiksugu vee-elukaid.

Ka Otto Piimameistri müügilett Lasnamäe turul on end kenasti juba märtsikuu lõpust sisse seadnud. Küsimusele, kui palju praegusel ajal kliente turul käib, vastab müüja, et paraku väga vähe.

Eks omajagu süüd ole ses ju sellel, et Lasnamäe turg niivõrd nooruke nähtus linnaosa elanike jaoks ning asukoha mõttes sealsetele elanikele liikumisteekonnale ei jää.

Kuid miks peaks üldse klient piimatooteid turult otsima tulema, kui need on ka poes saadaval? Otto Piimameistrite Lasnamäe turu müügileti pidaja sõnul on turgudel hinnad paremad ning inimestele tehakse sageli ka mitmeid kampaaniaid, meelitamaks neid just sinna.

Kui rääkida just piimatoodetest, siis otsitakse kõige enam hapukoort, koort ja piima. Turule tulija läheb piimatooteid ostma sel põhjusel, et saab kauba värske ja otse tootjalt ning mis peamine - odavama hinnaga.

Lasnamäe turu müüjate sõnul käib inimesi tunglemas rohkem n-ö strateegilistel kuupäevadel - kuu algul, kui on palga- ja pensionipäevad. Kuu lõpul ja keskpaigas on kliente alati vähem.

Ostjaid siiski Lasnamäe turul nii palju jagub, et kauplejad näiteks Otto Piimameistri näitel, pole mõelnud kusagil teises kohas rohkem esindatud olla. «Praegusega oleme rahul. Mõnikord on hea, mõnikord kehvem. Nagu kõigil teistelgi. Aga Lasnamäe turu puhul on hea see, et see on uus turg, siin on rohkem ruumi ja avarust. Inimestele meeldib siin rohkem kui näiteks Keskturul,» hindab müüja.

Turu asukoht olevat aga kehv seetõttu, et läheduses asuvad suuremad supermarketid, kus inimesed on meelsamini harjunud käima. Turule satub aga see, kes otsib kvaliteetset ja värsket kaupa, mida poodidest ei leia.

Kalavalik teeb silme eest kirjuks

Lasnamäe turu üks kõige laiema valikuga alasid on kahtlemata kalamüügi osakond. «Kalavalik on meil kogu aeg väga suur olnud. Kui kala otsida, siis tasub kindlasti Lasnamäe turule tulla,» kiidab OÜ Võrtsu kala müügileti teenindaja Sirje.

Seda, milline kala ostjat kõige enam turule meelitab, Sirje sõnul üheselt öelda ei saagi. «Igal ühel on oma kala. Kõik ostavad kõiksugu kalu, sellist ühest müügihitti ei oskagi välja tuua. Näiteks mina pole terve elu tinti söönud, aga vaatasin, et inimesed ostavad ja otsustasin proovida. Tint on lõheline ja ta on tohutult maitsev kala,» täheldas ta, lisades, et kindlate harjumuste kõrval tasub alati uusi maitseid proovida.

Kalamüük edeneb Sirje hinnangul kõige paremini nädalavahetusel, mil inimestel on rohkem aega. Teistel päevadel valitseb Lasnamäe turul aga suuremas osas vaikus. «On raske ennustada, kuidas see turuelu siin aastate pärast käima lükkub või milliseks see kujuneb, aga tänaseks on just kala siin tõepoolest suure valikuga esindatud,» ütleb ta ega oska teiste Lasnamäe turul müüdavate toodete müügiedu hinnata. «Tööd jagub siin sellegipoolest küll!»

Sirje on nõus, et kalakaupmehi võib pidada Lasnamäe turu tugevaimaks trumbiks või suisa nišiks, millega teistest turgudest erinetakse. «Rahvas veel tegelikult väga ei teagi, et siit kala saab, aga eks see teadmine hakkab suve saabudes süvenema.»

Tõsi - kala Lasnamäe turul suisa kutsus ostma. Võrtsjärve kalad olid suisa nii värsked, et mõni neist ahmis letil lebades veel õhkugi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles