Kehra paberivabriku biopuhasti töötab jälle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra paberivabrik reostas Jägala jõge. Surnud kalad.
Kehra paberivabrik reostas Jägala jõge. Surnud kalad. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Kehra paberivabriku Horizon tegevjuht Sunil Marwah teatas, et üleeile hilisõhtul vabrikus toimunud avarii tagajärjed on kõrvaldatud ning reovee biopuhasti töötab jälle. Heitvete puhastamine toimub normide kohaselt.


«Horizoni paberitootmises toimus intsident, mis sundis tootmise mõneks ajaks peatama,» ütles Marwah. «Vahejuhtumi tõttu tekkis vabriku veepuhastusseadmetes ülevool ning piiratud kogus leelist pääses Jägala jõkke.»

Vabriku juhid teavitasid juhtunust kohe keskkonnainspektsiooni ning alustasid ettevõttes ka sisemist juurdlust.

Marwah lisas, et tunneb juhtunu pärast kahetsust. Ettevõte on viimastel aastatel teinud rohkem kui 50 miljoni krooni eest keskkonnainvesteeringuid, mis peaksid samasuguste juhtumite kordumise tõenäosuse viima minimaalseks.

Kehra paberivabrik uurib koos keskkonnainspektsiooniga, milline on avarii mõju Jägala jõe kaladele. Vahejuhtumi tõttu tõusevad käesolevas kvartalis ilmselt Horizoni keskkonnamaksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles