Tallinna linnavalitsus avab venekeelse uudisteportaali

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Prokošin.
Jean Prokošin. Foto: Erakogu

Tallinn käivitab kuu aja pärast venekeelsele lugejale suunatud uudisteportaali, mis hakkab lisaks linnavalitsuse teadetele vahendama ka muid uudiseid.


Linnakantselei meediaosakonna toimetaja Jean Prokošini sõnul pole tegemist eestikeelse veebilehe koopiaga, vaid iseseisva portaaliga, mille sisu on kokku pandud Tallinna venekeelse elanikkonna huvisid silmas pidades.

«See saab olema ainult venekeelne portaal, kus me hakkame avaldama Raepressi materjale ja muid eestikeelseid uudiseid vene keelde tõlkima. Võib-olla kasutame ka BNSi uudiseid ja teiste venekeelsete portaalide materjale. See kõik on veel lahtine,» rääkis Prokošin Postimees.ee'le.

Esialgu hakkab portaali sisuga täitma Prokošin üksinda. Uusi inimesi linna meediaosakonda selleks tööle ei võeta. «Aga üks inimene ei saa sellega juba puht füüsiliselt hakkama, sest töötama peab vähemalt kahes vahetuses. Üks töötaja alustab näiteks kell kaheksa hommikul ning teine kell kaksteist päeval ja lõpetab õhtul kell kaheksa,» lausus Prokošin.

Linnavalitsuse venekeelse ajalehe Stolitsa toimetuses on koos ülemusega kokku viis vene keelt valdavat töötajat, kes hakkavad ilmselt samuti uut portaali originaaluudistega varustama.

Peale selle hakkab portaal vahendama ka venekeelse Pervõi Baltiiski Kanali (PBK)
videomaterjale. «PBKs on selline saade nagu Dobroje Utro, Tallinn. Linn on selle PBK-lt tellinud. Siis on selline saade nagu Naša Stolitsa, mis on samuti linna raha eest tehtud ja mille videolõigud portaali kaudu internetikasutajatele kättesaadavateks tehakse,» loetles Prokošin.

Portaal hakkab vahendama ka telekanali õhtuse uudistesaate Novosti Estonii klippe. «Need on PBK enda toodang, kuid portaalil pole vaja nende eest maksta,» kinnitas Prokošin.

Uus portaal peaks käivituma kas juuni lõpus või juuli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles