Lauluväljakul algas tööturu- ja ettevõtluse kontaktmess

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtlusamet korraldab täna kella 10-16 lauluväljakul viiendat korda tööturu- ja ettevõtluse kontaktmessi «Tallinn töötab 2013», mille eesmärk on luua ettevõtjatele, tööotsijatele ning tööturule peagi sisenevatele noortele keskkond kontaktide vahetamiseks, koostöösuhete loomiseks, nõustamiseks ja infovahetuseks.


Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on messile oodatud kõik tööotsijad ning uutele väljakutsetele avatud linlased ja huvilised. «Nii pakutakse tööturu- ja ettevõtluse kontaktmessil konkreetseid töökohti nii Eestis kui väljaspool, praktikavõimalusi, ümber- ja täiendõppe võimalusi, nõustamist ja informatsiooni töökoha leidmiseks ning ettevõtlus- ja tööalast nõustamist,» loetles Sarapuu.

«Ettevõtjate huvi on olnud tänavuse messi vastu märkimisväärselt suur ning lisaks varasematel aastatel juba edukalt osalenud ettevõtetele on esindatud ka mitmeid uusi firmasid-ettevõtjaid,» lisas abilinnapea.

Messile on koondatud kokku ettevõtjad, mittetulundusühingud ning avaliku sektori esindajad, kes pakuvad või vahendavad tööd, praktikavõimalusi ja asjakohast ümber- ning täiendõpet või tegelevad ettevõtluse, tööõiguse ja tööhõive valdkonnas nõustamisega. Möödunud aastal külastas messi enam kui 3000 külastajat ning eksponente osales 50. Sel aastal on eksponente registreerunud 69.

Messil pakuvad töökohti nii varasematel aastatel edukalt osalenud ettevõtted nagu AS G4S Eesti, AS Eesti Post, Oriflame Eesti OÜ, AS ATKO Grupp, AS ISS Eesti kui ka tänavu esmakordselt osalevad AS Balbiino, SOL Eesti OÜ, Ragn-Sells AS, USS Security Eesti AS, AS Prisma Peremarket, OÜ Tallinna Pesumaja, Paekivitoodete Tehase OÜ, PKC Eesti AS, AS Tallinna Toiduveod, AS Viasat jpt. Koolitus, täiend- ja ümberõpet pakuvad teiste seas Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE, MTÜ Companion Koolitus, Turundusproff OÜ/Marketingi Instituut jpt.

Valdavalt otsitakse messilt oskustöölisi: erinevate masinate juhte, lukkseppi, mehaanikuid, elektrike, klienditeenindajaid, õmblejaid, tootmistöölisi, majutusvaldkonna spetsialiste jne. Samas hakkab varasemast enam silma ka juhtivtöökohad, nagu näiteks müügijuhid, laojuhataja, vahetuse vanemad, kliendihaldurid, projektijuhid, IT-spetsialist jne.

Lisaks pakutakse messi ajal külastajatele tööturu- ja ettevõtlusalased seminare eesti ja vene keeles. Mess on tasuta ja Tallinna Lauluväljakul külastajale avatud täna kella 10-16.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles