Ülemiste Keskuse uue osa ehitus algab suvel

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuse ehitustööd algavad suvel.
Ülemiste keskuse ehitustööd algavad suvel. Foto: Ülemiste keskus

Ülemiste Keskus sõlmis moepoode haldava LPP Retail Estonia’ga rendilepingu 3500-ruutmeetrisele pinnale keskuse uues, suvel ehitama hakatavas osas. LPP Retail toob Ülemiste Keskusesse moebrändid Reserved, House, Mohito ja Cropp, võimalusel ka täiesti uue rõivapoe Sinsay. Mai lõpuks on Ülemiste Keskusel ca 60-65 protsenti teise etapi pindadest rendilepingutega kaetud.

«Me oleme oma keskuse laienduse järele juba pikka aega puudust tundnud - 100-protsendilise täituvuse juures ei ole me saanud suuremate pindade soovijatele sobivaid võimalusi pakkuda. Nüüd see muutub,» sõnas Ülemiste Keskuse tegevdirektor Guido Pärnits.

«Kogu Ülemiste piirkond on lähematel aastakümnetel üks kiiremini arenevaid Tallinna piirkondi, uus tõmbekeskus. Seepärast on ka meie teise etapi ehitus kindel ja planeeritud tegevus,» lisas Pärnits.

LPP Retail Estonia juhatuse esimees Hendrik I. Passi sõnul kattusid Ülemiste laienemisplaanid ka nende laiendusplaanidega.

«Sellelt pinnalt ei ole kuigi keeruline leida pooli rahuldav kokkulepe. Korraga nelja või viie brändiga Ülemiste Keskusesse tulek on tingitud strateegiast, kus me ise soovime koondada oma brände tugevamatesse kaubanduskeskustesse ja olla ankurüürnikuks, mis tekitab keskusele külastatavust.»

«Selles osas on Ülemiste suutnud teha head tööd, meie senised kauplused on olnud hea tootlikkusega ning usume, et peale laiendust klientide sissetallatud rajad kinnistuvad veelgi ja Ülemistest saab veel parem kaubanduskeskus,» lisas Pass.

Tänaseks on lisaks LPP Retail Estoniaga sõlmitud lepingule Ülemiste Keskuse uude osasse pinnad reserveeritud ja lepingud sõlmitud ka H&M’iga, Terranovaga, Desigualiga jt. Samuti tuleb uude osasse Nike esinduskauplus Eestis.

Ülemiste Keskuse teise etapi on kavandanud Norra arhitekt Einar Aakeroy (AMB Arkitekter AS). Eestist osales projekteerimistöödes EA Reng. Teine ehitusjärk hõlmab endas 25 000m²uut osa koos uue peasissepääsuga ja 400-kohalise kolmekorruselise parkimismaja rajamist. Samuti saab kogu senine, olemasolev keskus uue, kaasaegse ilme.

Guido Pärnitsa sõnul on Ülemiste Keskusel kõigi ehituses osalevate osapooltega põhimõttelised kokkulepped saavutatud.

«Nii et suve esimeses pooles tahaksime ehitamisega alustada,» ütles Pärnits.

Peale Ülemiste Keskuse teise järgu valmimist 2014. aasta oktoobris saab seal olema 92 000 ruutmeetrit üldpinda, 38 000 ruutmeetrit renditavat pinda, 210 kauplust, 1350 parkimiskohta autodele. Ülemiste Keskuse uue järgu investeeringu kogumaksumuseks kujuneb umbes 40 miljonit eurot.

Ehitustööde ajal jääb Ülemiste Keskus igapäevaselt avatuks.

«Usume, et ehitusega seotult tuleb ajutiselt sulgeda ehk kuni 10 protsenti vana keskuse pinnast,» ütleb Guido Pärnits.

Ülemiste Keskus (avatud 2004. a.) on perekeskus, mis pakub oma kaupu ja teenuseid enam kui 150 erinevale kauplusele ja teeninduskohale. Ülemiste Keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Eestis kuuluvad Linstow’le lisaks Ülemiste Keskusele Radisson Blu Hotell Olümpia ja Park Inn Central Tallinn. Linstow kuulub Norra börsil noteeritud investeerimisfirmale Awilhelmsen AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles