Tallinna suurim büroohoone hakkab mahutama 2200 töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Ülemiste Citys Tallinna suurima kaasaegse büroohoone sarikapidu – aadressile Lõõtsa 8 kerkivast kolmiktornist kaks on juba püsti ning kolmas saavutab maksimaalkõrguse lähipäevil.

Projekti valmimisega käesoleva aasta lõpus tekib Ülemiste Citysse juurde 24 000 m² uut büroopinda. Hoonet ehitab NCC Ehitus.


«Kolmiktorn on Ülemiste City ajaloo suurim kinnisvaraprojekt,» rääkis Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. «Koos majanduse elavnemisega on konkurents büroopindade turul muutnud üha tihedamaks. Uue hingamise saanud ettevõtted otsivad värskeid lahendusi, kuid paljud vanad rendipinnad on amortiseerunud, samas uusi pindu on peale tekkimas vähe. Selles valguses saab kolmiktorn käesoleva aasta lõpus valmis väga õigel ajal.»

Hoone valmimisega kasvab Jostovi sõnul linnaku maht järgmise aasta jooksul ca 50%.
Kolmiktorn hakkab kandma tuntud majandusteadlase Ragnar Nurkse nime. Kolmest 10-korruselisest hoonest koosnevas ehitises on kokku ca 24 000 m² büroopinda, millest ligi poole saab enda kasutusse maksu- ja tolliamet.

Aadressile Lõõtsa 8 kerkiva kolmiktorni kavandi töötas välja Larkas & Laine Oy Soomest. Arhitekt Oliver Lemarchandi ideed arendas edasi Katrin Birk arhitektuuribüroost EA Reng. Projekti investeeringute maht on üle 30 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles