Rahvas tahab Haaberstisse raudteed ja Kristiinesse kultuurikeskust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasamiskampaania plakat ühes Lasnamäe kaubanduskeskuses.
Kaasamiskampaania plakat ühes Lasnamäe kaubanduskeskuses. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaare kohtumisel linnaosavanematega lepiti kokku linnaosades toimuvate rahvakonverentside teemad ja ajakavad.


Savisaare sõnul on Tallinna positiivse programmi 2014-2018 realiseerimiseks asutatud linnaosade kaasamiskeskuste kaudu kogutud tuhatkond ideed, mille läbiarutamiseks ja ellu viimiseks tuleb nüüd korraldada laiapõhjalised konverentsid linnaosades, et realiseerimiseks välja sõeluda parimad ideed, vahendas Raepress.

Põhja-Tallinnas toimub konverents 21.mail. Kaasamiskeskustes kogutud ettepanekud näitavad, et kõige enam on esitatud keskkonna ja heakorraga seotud ettepanekuid.

Haabersti kaasamiskonverentsile, mis toimub 23. mail, eelneb 23. aprillil ümarlaud linnaosas tegutsevate MTÜdega. Muuhulgas on tulnud ettepanek raudtee rajamiseks, uue lasteaia ehitamiseks, liikumisradade ja mänguväljakute rajamiseks ning ettepanek Kakumäe oma kauplusest.

Mustamäe kaasamiskonverents on kavandatud 28. maiks. Esitatud ettepanekutest on esikohal teede, heakorra ja parkimisega seotud probleemid samuti kultuurikeskuse Kaja laiendamine.

Pirita kaasamiskonverents toimub 11. juunil. Seni tehtud poolesajast ettepanekust on ühte või teistpidi paljud seotud Sisekaitseakadeemia hoonete edasise saatusega.

Kesklinna kaasamiskonverents on tulemas 4. juunil. Kõige enam on küsimusi keskturu piirkonna probleemidest, parkimisest, infrastruktuurist ja heakorrast. Vanalinna Selts soovib öist rahu vanalinna. Samuti soovitakse Pirita promenaadi ja Russalka piirkonda laste mänguväljakuid ja atraktiivsemaid objekte.

Kristiine linnaosa kaasamiskonverents toimub 6. juunil. Ettepanekuid on tulnud korteriühistutelt, samuti soovitakse linnaossa oma suure saaliga kultuurikeskust. Nõmmel toimub kaasamiskonverents 10. septembril. Seni on laekunud ettepanekuid linnaosas tegutsevatelt MTÜ-lt ja organisatsioonidelt.

Lasnamäe linnaosas toimub kaasamiskonverents 12. septembril. Seal soovitakse arutada linnaosa heakorra, haljastuse, liikluse ja teede korrashoiuga seotud küsimusi, samuti soovitakse paremaid sportimisvõimalusi sh linnaosa ujulat.

Rahvakonverentside läbiviimise kulude katteks on eraldatud 5000 eurot igale linnaosale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles