Konverentsikorraldajad üle maailma tutvuvad Tallinnaga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna kesklinnale.
Vaade Tallinna kesklinnale. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Sel nädalal tutvustatakse Tallinna kui konverentsisihtkohta Portugalis toimuval rahvusvahelisel assotsiatsioonide kongressil ning konverentsikorraldajate tutvumisreisil «Meet Estonia».

Euroopa suurimast assotsiatsioonide kohtumisest võtab 20.-23. aprillil osa 400 esindajat üle maailma ning Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond on seal tutvustamas Tallinna kui sihtkohta, kus korraldada rahvusvahelisi konverentse.

Nädala teisel poolel tutvuvad Tallinnaga aga ligi poolsada Euroopa ja Ameerika Ühendriikide konverentsikorraldajat, kes viibivad 23.-25. aprillini Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja MTÜ Eesti Konverentsibüroo korraldatud tutvumisreisil «Meet Estonia».

Kohalike konverentsi- ja elamusturismi võimalustega saabuvad tutvuma konverentsikorraldajad 17 riigist, milleks on Saksamaa, Venemaa, Prantsusmaa, Suurbritannia, Belgia, Portugali, Leedu, Poola, Itaalia, Türgi, Šveitsi, Rootsi, Taani, Tšehhi, Ukraina Hispaania ja Ungari.

Tallinnaga tutvuvad konverentsikorraldajad kohtuvad ka abilinnapea Arvo Sarapuuga, kelle sõnul on rahvusvaheline konkurents ürituste võitmiseks linnade vahel väga tihe ning sihtkohta tutvustavat tööd tuleb aktiivselt ja järjepidevalt teha.

«Lisaks linnale, riigile ja ettevõtjatele aitavad Tallinna kui konverentsisihtkohta tutvustada ka 57 konverentsisaadikut, kes soovivad viia maailma sõnumit Tallinnast kui atraktiivsest konverentsilinnast ning kutsuda Tallinnasse rahvusvahelisi konverentse läbi aktiivse tegevuse rahvusvahelistes organisatsioonides,» ütles Sarapuu.

«Tallinnas toimub aasta jooksul ligi poolsada rahvusvaheliste assotsiatsioonide konverentsi kriteeriumitele vastavat üritust, mis annab tõestust linna atraktiivsusest konverentsisihtkohana.»

«Meet Estonia» raames toimub Tallinnas külaliste vastuvõtt raekojas, elamuslik ekskursioon, tutvumine hotellide ja konverentsikohtadega ning workshop Eesti konverentsiturismi ettevõtjatega.

Tutvustamaks külalistele Eesti kultuuri ja traditsioone leiab programmi raames aset traditsiooniline Eesti pidu. Lisaks külastatakse Tartut, Pärnut ja Lahemaad. EASi turismiarenduskeskuse ja Eesti Konverentsibüroo koostöös korraldatavat tutvumisreisi «Meet Estonia» rahastatakse Euroopa Regionaalarengu fondi toel Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise programmi raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles