Tuhatkond töötut trügis trammikoristajaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed tundsid trammipargis loodavate sotsiaalsete töökohtade vastu ülisuurt huvi.
Inimesed tundsid trammipargis loodavate sotsiaalsete töökohtade vastu ülisuurt huvi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Trammipargis korraldatud tööbörsile kogunes ligi tuhat sotsiaalsest töökohast huvitatud töötuks jäänud inimest.


Tööbörsil tutvustasid pakutavaid töökohti ja kandideerimisvõimalusi linnapea Edgar Savisaar, TTTK juhatuse esimees Toomas Sepp, juhatuse liige Leonid Mihhailov ning liiklusteenistuse direktor Meelis Tartu, teatas Raepress.

«Kui veel pool aasta tagasi oli Tallinnas registreeritud 5800 töötut, siis nüüdseks on töötute arv enam kui kolm korda suurem. Tallinnas on juba 18 300 töötut, see teeb töötuse määraks ligikaudu üheksa protsenti,» ütles Savisaar.

Linnapea sõnul on sotsiaalsete töökohtade loomine Tallinna abipaketi üheks olulisemaks meetmeks. «Meil oli valida: kas suurendada sotsiaalabi või suurendada linnapoolseid kulutusi sotsiaalsete töökohtade loomisele, kas maksta abiraha või palka? Meie valisime teise tee,» lausus Savisaar.

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondises saab tööd ühtekokku 400 inimest, abipaketi raames loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele värvatavad 40 koristajat alustavad tööd juba 1. juunist, 360 reisisaatjat saavad tööd alates 1. septembrist.

Reedel, 22. mail kella 14-16 toimub samalaadne tööbörs Tallinna Autobussikoondises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles