Kohus saatis kalmistumõrvari 17 aastaks vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe kalmistul eaka mehe mõrvas süüdistatav Aarne Harju maakohtus
Rahumäe kalmistul eaka mehe mõrvas süüdistatav Aarne Harju maakohtus Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Harju maakohus tunnistas möödunud aasta suvel Rahumäe kalmistul eaka mehe tapnud ja eakat naist raskelt vigastanud 22-aastase Aarne Kuusalu mõrvas süüdi ning määras talle karistuseks 17-aastase vanglakaristuse.

Lisaks mõistis kohus talt välja sundraha, ekspertiisi- ning kaitsjatasud kokku 16 364 eurot, mis Kuusalul tuleb ära maksta aasta jooksul pärast kohtuotsuse jõustumist.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades soovist kirjalikult Harju maakohtule seitsme päeva jooksul.

Põhja ringkonnarokuratuur süüdistas varem kaks korda kriminaalkorras karistatud  Kuusalu mõrvas ehk ühe inimese tapmises ja teise inimese tapmiskatses raskendavatel asjaoludel ehk röövimise eesmärgil ning julmal ja piinaval viisil.

Kuusalu tunnistas end kohtus nimetatud tegudes täielikult süüdi.

Süüdistuse järgi tungis Aarne mullu 11. augusti pärastlõunal kella 17 ajal kalmistul röövimise eesmärgil kallale eakale mehele, peksis kannatanut käte ja jalgadega, lohistas asfaldil ning lõi korduvalt hauaplaadiga.

Kannatanu osutas visa vastupanu ja kaitses ennast, mistõttu ta pidi tundma pikemat aega tugevat valu ja surmahirmu, kuni suri saadud vigastustesse, leidis prokuratuur. Kui kannatanu oli teadvuse kaotanud, võttis ründaja temalt ära pangakaardi ja üritas tõmmata sõrmest ka kuldsõrmust, kuid see ei läinud tal korda.

Seejärel ründas Aarne ka sündmuskohale lähenenud eakat naist, sest polnud esimeselt kannatanult röövituga rahul. Uurimisandmeil peksis ründaja naist käte ja jalgadega ning kägistas, põhjustades kannatanule vägivallaga eluohtliku peatrauma ja tugevat valu. Kui kannatanu oli teadvuse kaotanud, võttis ründaja temalt turukoti, aga ei leidnud sealt midagi väärtuslikku.

Raskelt vigastatud naise leidis peagi juhuslik möödakäija, kes helistas häirekeskusesse. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja arstidel õnnestus tema elu päästa.

Politsei pidas Aarne kuriteos kahtlustatavana kinni 24. augustil ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles