Keskerakonna tõrvikurongkäik nõudis Partsi tagasiastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul kell kaheksa algas Tammsaare pargist Keskerakonna korraldatud tõrvikutega rongkäik, mis suundus Viru tänava ja Raekoja platsi kaudu Harju tänavale majandusministeeriumi hoone ette.


Rahvast, nii noori kui vanu inimesi, oli üsnagi palju, nii et viie kaupa reas liikuv kolonn venis üsna pikaks. Megafonidega relvastatud organisaatorid ergutasid marssijaid nõudma valitsuse ja konkreetselt majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi tagasiastumist ning seda rahvas ka valjuhäälselt tegi.

Majandusministeeriumi hoone ees ootas meeleavaldajaid Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes pidas ka esimese kõne ministeeriumi ukse ette pargitud väikeveoki kastist.

Savisaare järel nõudsid Partsi tagasiastumist ka kõik teised esinejad. Ürituse peakorraldaja, riigikogu liige Lauri Laasi lubas, et meeleavaldused ei lõpe enne, kui majandusminister oma ametist tagasi astub.

Korduvalt kõlas lause, et Parts peab meeleavaldajaid kuulda võtma. Aga kuna meeleavaldus algas mitu tundi pärast ministeeriumi lõppu, siis vaevalt et Parts protestijate hääli kuulis.

Meeleavaldus jätkus Partsi kujule ämbri pähe panemisega. Teise ämbrisse võisid kõik soovijad tuua oma elektriarved, mille maksmiseks raha ei jätku ning need pisteti lõpuks pidulikult põlema. Üritus lõppes küünalde asetamisega ministeeriumi hoone ette ja kellegi sapise märkusega, et loodetavasti ei korista IRLi buldooser neid sealt enne hommikut ära.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles