Vabaduse väljakul õpetati puuhooldust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Keskkonnaamet korraldas  heakorrakuu raames esmaspäeval Vabaduse väljakul puu võra kujundamise õppepäeva.


Jaani kiriku kõrval asuval haljasalale oli kogunenud mitukümmend huvilist. Keskkonnaameti telgist jagati kõigile kohvi ja kommi ning anti kaasa ka dendroloog Sulev Järve koostatud voldik puuokste lõikamise teemal.

Õppepäeval tutvustas erinevaid lõikusviise ja vastas inimeste küsimustele ArborEst OÜ juhataja Heiki Hanso. Lisaks konkreetseid lõikusnippe puudutavatele küsimustele taheti tema käest teada ka arvamust Kadriorus Weizenbergi tänaval maha võetud hobukastaniallee kohta. Hanso, kes on ka ise Kadrioru Pargis ametis olnud, et see oli igati õige otsus.

Ta lisas, et maha võetud puude kändude järgi ei maksa teha järeldusi, kas puu oli hea tervise juures või mitte, sest seda polevat võimalik lihtsalt kändu vaadates kindlaks teha.

Eraldi manitses arborist kõiki hoiduma Tallinnas kahjuks levinud puude tulbastamisest või köndistamisest. See tähendab tema sõnul seda, et kui puu võra pole enam võimalik hoolduslõikusega korda saada, siis võetakse kogu võra maha ning puust jääb järele vaid tulbataoline tüvejupp, millele hakkavad kiiresti vesivõsud kasvama.

Hanso sõnul pole niisugusel juhul tegemist puu hoolduse, vaid tema aeglase ja piinarikka tapmisega. Tallinnas võib tulbastatud remmelgaid näha Nafta ja Ristiku tänaval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles