Tallinna võim ja Eesti Post ühinevad Euroopa liiklusohutuse hartaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljoni jalgratas.
Postiljoni jalgratas. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus liitub Euroopa liiklusohutuse hartaga European Road Safety Charter (ERSC).


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul väljendab Tallinn Euroopa liiklusohutuse hartaga liitumisel tahet ja soovi tegeleda senisest efektiivsemalt teeliiklusest tulenevate liiklusohutusküsimustega. «Hartaga liitumine on eeskuju ülesnäitamine teistele Eestimaa omavalitsustele ja organisatsioonidele ning positiivseks sõnumiks kogu Euroopale,» rõhutas Mutli.

Hartaga liitub ka Eesti Post, mille eesmärgiks on leida lahendusi liiklusohutuse igapäevastele probleemidele.

«Eesti Post on alati olnud aktiivne liiklusohutuse propageerija. Heaks näiteks selles valdkonnas on traditsiooniks saanud Eesti Posti rattaretked. Kuna postiettevõtte töötajad liiguvad nii autode kui jalgratastega, on soov selle ettevõtmisega juhtida tähelepanu jalgratturit ähvardavatele ohtudele ning näidata, mida igaüks saab ise teha ohtude vältimiseks. Ühtlasi propageerime selle üritusega jalgrattaga liiklemist, tervislikke eluviise ja pöörame tähelepanu keskkonna saastamise vähendamisele,» teatas Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder.

Euroopa liiklusohutuse harta on Euroopa Komisjoni üleskutse pöörata suuremat tähelepanu liiklusohutusalastele tegevustele ja liiklejate teadlikkuse tõstmisele. Hartaga hea tahte väljendus, millega ettevõtted, asutused ja huvigrupid võtavad kohustuse teha oma pädevuse ja vastutusala piires kõik endast olenev liiklusõnnetuste vältimiseks ja hukkunute arvu vähendamiseks liikluses.

Euroopa liiklusohutuse harta avaüritus toimus Dublinis 2004. aasta aprillis, kus esimesed asutused ja ettevõtted said üles näidata oma head tahet hartaga liitumisel. Tänaseks on hartaga liitunud organisatsioone üle Euroopa 1200. Eestist on harta allkirjastanud Tartu linnavalitsus, Eesti Punane Rist, Autoettevõtete Liit ja noorte organisatsioon Fims Alliance.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles