Klandorf ei lasknud opositsioonil ennast nöökida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.
Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu opositsiooni esindajad esitasid 4. aprilli istungil abilinnapea Kalle Klandorfile 104 arupärimist Tallinna tänavate olukorra kohta, abilinnapea lükkas vastamise mai lõppu.


IRLi fraktsiooni liikmed teatasid, et kuna Tallinna teeremondi kohta pole võimalik linnavalitsusest adekvaatset infot saada, siis tuleb iga tänava kohta esitada eraldi arupärimine. Nii esitatigi enam kui saja tänava kohta sarnase tekstiga arupärimised. Igas arupärimises on neli küsimust. Arupärimise tüüptekst on selline: «Lugupeetud härra Klandorf! Murelik kodanik on pöördunud IRL fraktsiooni poole seoses … tänaval valitsevate teeaukudega. Sooviksin abilinnapealt järgmisi vastuseid: 1. Millal täideti … tänaval viimati auke? 2. Millal teostati … tänaval viimati kapitaalremonti? 3. Millal on plaanis …tänaval löökaukudega tegeleda? 4. Kes vastutab selle olukorra eest, mis … tänaval valitseb.» Vastust soovivad küsijad nii suuliselt kui kirjalikult.

Kehtiva korra kohaselt oleks Klandorf pidanud 104 arupärimisele vastama juba 18. aprilliks, kuid ta kasutas seadusega ette nähtud võimalust arupärimisele vastamise tähtaega pikendada.

«Palume pikendada Tallinna linnavolikogu 4. aprilli 2013 istungil Tallinna linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikme … poolt abilinnapea Kalle Klandorfile esitatud arupärimise «Tänavate olukorra kohta» … vastamise tähtaega 28. maini 2013. Vastuse tähtaja pikendust palun seoses sellega, et 4. aprilli istungil esitati abilinnapea Kalle Klandorfile arupärimisi suures mahus, vastuste koostamine nõuab täiendavat lisaaega ning mais viibib abilinnapea ka puhkusel,» teatas Klandorf volikogu kantseleile.

See tähendab, et 28. maiks peab abilinnapea andma arupärimistele kirjalikud vastused. Suuline vastamine linnavolikogu istungil aga lükkub veelgi rohkem suve poole, kui asfaldiaukude teema on igasuguse aktuaalsuse kaotanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles