Aprilli keskpaik tõi loomaaeda nii muret kui rõõmu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilu pojaga.
Miilu pojaga. Foto: Inari Leiman

Käesoleval kuul on loomaaias elu jätnud mitu looma – 20-aastane ilves, 8-aastane suurkudu, 15-aastane tadžiki markuurisokk ning kondorkilpkonn, kes oli Tallinnas elanud üle 38 aasta. Loomaaiast tuli ka rõõmsaid uudiseid – mitmel loomal sündisid järeltulijad.

Lahkusid nii mõnedki vanad ja väärikad loomaaiaasukad, kes nüüd hakkavad edasi elama muuseumieksponaatidena.

Eelmise nädala lõpus pandi magama õnnetult vasaku küünarliigese murdnud 20-aastane ilves Jade. Tema kaunist karvakasukast valmistatud topis hakkab ehtima TÜ Loodusmuuseumi ekspositsiooni.

Teisipäeval suri üks loomaaia kauaaegsemaid asukaid kondorkilpkonn Donna-Clara, kes oli Tallinnas elanud üle 38 aasta. Samal päeval tuli magama panna kopsuvähki põdenud 15-aastane tadžiki markuurisokk Benjamin.

Kolmapäeval suri neeruprobleemide käes vaevelnud 8-aastane suurkudu.

Kuid kevad on ka uue elu alguse aeg. Elevandimajas sündis pühapäeval poeg pruun-harjasvöölasel. Esmaspäeval nägi ilmavalgust teine miiluvasikas. Mõlemad vasikad, nii eelmisel nädalal sündinud emane kui ka sellenädalane, isane vasikas, lasti peale ülevaatust koos emadega suurde aedikusse.

Kolmapäeval sündisid kaks tallekest siberi kaljukitsedel, neljapäeval kaks tallekest lakklammastel.
Kääpakotka pesa on viimaks lume alt välja sulanud ja linnupaar kohendab seda usinalt. Kaljukotkas kaameraga pesal pistis neljapäeval kolmemunalisest kurnast ühe muna nahka, kuid ülejäänuid haub edasi. Hauvad ka hiid-merikotkas, raisakotkas ja stepikotkas. Vöötkakk munes veel kolm muna, mis paigutati haudumisele inkubaatorisse.

Linnutiikidel üritasid kanada lagled pesitsema hakata, kuid siin astusid ulukihooldajad vahele ja korjasid esimesed munad ära, et pesakohti jätkuks ka haruldasematele ja hiljem pesitsema asuvatele veelindudele. See-eest said esimeste laglemunadega maiustada raipekotkad.

Amuuri leopardi fännid tähistasid 13. aprillil Tallinna loomaaias eelmisel aastal sündinud amuuri leopardi kutsikate ühe aastaseks saamist. Kohal olnud pea poolsada loomasõpra panid fotostendile kokku kolme kutsika Akra, Vlada ja Freya eluloo ja kogusid sünnipäevakingitusena amuuri leopardidele üle 1000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles