Pirita tervisespordihoone sai nurgakivi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pandi pidulikult nurgakivi Pirita spordikeskuse juurde kerkivale tervisespordimajale, mille seinad kerkivad jõudsalt.


Velotreki jõepoolsesse külge rajatava spordihoone seinad juba kerkivad. Spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese sõnul on seda hoonet planeeritud alates 2006. aastast ning sel aastal ehitatakse see loetud kuudega valmis.

«Kui veel mõni kuu tagasi ei olnud meil täielikku kindlust, siis nüüd saab küll öelda, et sügiseks on hoone olemas,» tõdes Ilves ning lisas, et kui täna pandi hoonele nurgakivi, siis järgmisel kuul saab võib-olla juba sarikapidu pidada.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik sõnas, et Piritale on tervisega ja spordiga seotud ehitus vägagi iseloomulik. «Tegelikult võib öelda, et paneme täna nurgakivi meie inimeste tervisele,» ütles Terik. Tervisespordihoone ongi mõeldud eelkõige tervisesportlastele, seal on ruumid nii suusa- ja uisuvarustuse laenutamiseks ja hoolduseks kui ka riietus- ja pesemisruumid.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et Pirital on olnud ilus nädal – vaid mõned päevad tagasi sai nurgakivi Merivälja kooli juurdeehitus ning nüüd tervisespordihoone. «Tallinn ehitab ja see on positiivne. Lähme väikeste sammudega suurte eesmärkide poole,» lausus abilinnapea.

Tänavu septembris valmiva tervisespordihoone ehitab OÜ Nordlin Ehitus. Lisaks riietus-ja pesemisruumidele saab seal olema eraldi ruum rajatehnika ja kunstlumekahurite tarvis ning uue teenusena ehitatakse ellingud süstade hoidmiseks.

Pirita spordihoone arendamise projekt näeb lisaks tervisespordihoonele ette ka jääväljaku rekonstrueerimise, lastele kelgumäe ja mänguväljaku rajamise ning Rummu tee alla Pirita spordikeskust Lillepi pargiga ühendava kergliiklustunneli ehitamise.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles