Savisaar: keskerakondlased peavadki netis erakonna seisukohti kaitsma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Linnapea Edgar Savisaar avaldas oma seisukoha seoses Eesti Ekspressi kurjustamisega noorte keskerakondlaste aadressil, kes söandavad avalikult või pseudonüümi all kommenteerida veebis avaldatud materjale.

Savisaar seostas kommenteerimisjuhtumeid varasemaga, kus parteile liikmemaksu maksnud ametnikud sattusid meedia tähelepanu alla. «Nüüd on tulnud sõltumatu nädalaleht välja teesiga, et ametnikud ei või enam ka meedias ilmuvat kommenteerida. Siit järgmine samm edasi oleks nõuda ametnikele täielikku parteisse kuulumise keeldu, aga siis võiks varsti asuda ka parteide keelustamist nõudma,» leidis linnapea.

Tema sõnutsi kehtivad meedias seatud erinõuded vaid Keskerakonnale.
«Kui keegi tõesti arvab, et ametnikud ei tohiks osaleda veebikommentaariumides, siis peaks see keeld kehtima kõikidele ametnikele. Kui keegi leiab, et ametnikud ei saa jääda kommenteerides anonüümseks, siis tuleb avalikustada kõikide ametnike kommentaaride autorid. Kui on keeld, siis kehtigu see kõigile. Kui on avalikustamine, siis olgu see täielik,» leiab Savisaar.

Savisaar kinnitas, et parteide liikmete poolt oma erakonna seisukohtade kaitsmine veebis on üldteada fakt, millest läbi aja on kirjutanud pea kõik Eesti väljaanded. Savisaar viitas Postimehele, Kesknädalale ja mitmetele erinevatele blogidele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles